iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 12 februarie 2011

MAESTRU SPIRITUAL


Puţină lume cunoaşte ce înseamnă a fi cu adevărat un maestru spiritual. Mulţi oameni cred că o astfel de persoană este venită să facă minuni sau să materializeze diverse obiecte, dar aceasta este o idee falsă.

Un maestru spiritual este un om obişnuit ce lucrează de vieţi de vieţi asupra propriei stăpâniri şi înălţări. De-a lungul multor încarnări, acesta a adunat nenumărate calităţi şi virtuţi care acum îl ajută în cunoaşterea naturii umane şi în îndrumarea ei.Dacă vom privi în jur, vom întâlni destui oameni ce se denumesc “maeştri spirituali”. Unii dintre ei au destul de puţină experienţă, au citit însă unele cărţi care i-au făcut să creadă că au descoperit adevărul absolut şi că îl stăpânesc. Şi-au asumat un rol cunoscând destul de puţin, încercând să îndrume un număr mare de oameni, pe care mai degrabă i-au dus în neant.

Legea universală spune că prima oară trebuie să devii propriul tău maestru, să dezvolţi nenumărate calităţi şi virtuţi pe care să ţi le însuşeşti spre propria ta ridicare. Aceste calităţi şi virtuţi pot fi dezvoltate numai pe parcursul multor vieţi, pentru că este nevoie de multă experienţă şi de un anume stil ce se formează în timp de a lucra cu omul.

Cunoaşterea este nemărginită şi cine doreşte să înveţe poate să facă acest lucru zi şi noapte, ani după ani, vieţi după vieţi, şi tot nu poate cuprinde cunoaşterea universală.

Vă asigur că un adevărat maestru nu va vorbi nimănui despre natura sa, în schimb el vă va demonstra acest lucru prin faptele şi manifestările sale.

Pentru a fi îndrumător pe pământ, trebuie mai întâi să devii recunoscut în lumile divine, căci aceste lumi nevăzute şi locuitorii lor luminoşi te vor sprijini şi îndruma în munca pe pământ.

Viaţa unui astfel de om nu este uşoară deloc, deoarece el îndrumă şi susţine nenumărate vieţi şi întâlneşte în calea sa multe obstacole şi bariere. Cărarea probaţională pe care merge el este destul de greu de străbătut, şi triumfând pe acest drum asupra slăbiciunilor sale, omul câştigă dreptul în faţa lumilor nevăzute de a ghida pe alţi oameni.

Fiecare maestru autentic are în fizic un număr mare de îndrumători din lumile nevăzute. Sub înalta lor învăţătură, el reuşeşte să aibă rezultate excepţionale în fizic. Să nu uităm că fiecare om este unic, şi fiecare are nevoie de o îndrumare tipică necesară lui. Este nevoie astfel de o cunoaştere vastă a caracterului uman pentru a ajuta la schimbarea în bine a unor destine, şi, bineînţeles, de mult har.

Rolul unui maestru autentic este acela de a-şi îndruma discipolii spre progres şi avansare, prezentându-se iubitor dar şi sever, spunându-le anumite adevăruri destul de dure cu privire la propriile lor persoane, adevăruri care i-ar putea însă ajuta evolutiv. Aceste adevăruri dure ar putea să declanşeze discipolilor stări de ură şi ranchiună la adresa maestrului lor.

E firesc ca pe parcursul învăţăturilor însuşite alături de un maestru să iasă la suprafaţă nenumărate impurităţi şi slăbiciuni pe care discipolul să trebuiască să le purifice. Oricât de dure ar fi adevărurile revelate, ele trebuie însuşite şi înţelese ca atare.

Multitudinea oamenilor ce vă înconjoară nu are niciun interes să vă spună aceste adevăruri despre voi. Mulţi dintre ei nu vor să o facă din cauză că au multe interese şi nu vor să vă piardă. În schimb un adevărat maestru nu va ezita să vă prezinte cu multe detalii aceste greşeli ce le faceţi, deoarece transcenderea lor vă va propulsa undeva foarte sus pe linia evolutivă.

Pământul este o şcoală şi zi de zi ne oferă cele mai palpitante lecţii. A avea un maestru îndrumător care să te poată ajuta să scoţi la iveală şi să purifici anumite defecte şi neconcordanţe din tine poate fi o mare şansă. Nenumăraţi discipoli lansează în univers apeluri pentru a găsi un bun maestru care să-i sfătuiască şi să-i îndrume, însă nu toate aceste rugăminţi îşi găsesc răspunsul.

Se spune că fiecare om îşi primeşte maestrul pe care îl merită. Dacă aţi întâlnit în calea voastră un aşa-zis maestru ce se manifestă cu orgolii şi mândrii, ar trebui să priviţi mai atent în voi şi să vă răspundeţi singuri la întrebarea – de ce aţi găsit un astfel de maestru. Dacă o să fiţi corecţi cu voi înşivă, vă asigur că veţi găsi răspunsul şi în acelaşi timp veţi înţelege ce trebuie transformat sau purificat în voi.

Discipolul nu trebuie să dorească să trăiască o viaţă foarte uşoară şi fără încercări. Cerul nu este interesat numai de reuşitele voastre. Pentru El este important efortul depus şi intenţiile voastre. Cel ce doreşte să evolueze trebuie să fie deschis experienţelor şi probelor de orice natură.

Oamenilor trebuie să le explicăm unde le sunt greşelile şi să le arătăm căile de reabilitare. După ce facem asta, este de datoria lor să preia ştafeta propriilor lor probleme.

Din nefericire, atâta timp cât veţi fi pe pământ, nu vă veţi afla niciodată la adăpost de griji şi nevoi.

Se spune că un discipol silitor îl poartă pe maestrul său în interior, în sufletul şi inima sa. Acest lucru îl ajută să înţeleagă că numai gândurile şi sentimentele pozitive sunt apte de a-l ajuta să progreseze. Maestrul este numai o punte de pornire. El şi numai el singur este în stare să avanseze. Trebuie numai să-şi dorească asta.

articol de Maria Cristina Stroiny

sursa:www.agniastroterapii.ro

Niciun comentariu: