iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 10 martie 2010

CE ALTCEVA AR PUTEA FACE O STEA DECAT SA STRALUCEASCA?


Lumina zamisleste lumina. Iubirea zamisleste iubire. Iar aceasta este intreaga poveste a existentei. Acesta este subiectul vietii. Si totusi, voi credeti ca viata este o incurcatura.
Dar daca ati sti ca exista o Mare Lumina care va lumineaza? Si ca atunci cand doua fiinte Umane se intalnesc, aceastea sunt ca doua bete ce sunt frecate intre elede catre o Mana Nevazuta si iau foc, in mod repetat - doaua flacari ce devin una singura?Ce ar fi daca fiecare persoana pe care o intalniti este ca un anunt care va reaminteste de lumina voastra, astfel incat sa va amintiti ca este aprinsa? Lumina din voi nu poate fi decat aprinsa. Ea doar pare mai pala din diferite cauze.
Misiunea voastra este sa va aprindeti lumina si sa o faceti mai usor de vazut pentru ceilalti. Este simplu si este ceva in ochii celorlalti care va va spune ca ati reusit.
Si totusi, nu trebuie neaparat sa vedeti acea lumina de raspuns. Nu va aflati aici pentru acele semne care va dau de inteles ca ati reusit. Sunteti aici pentru a-Mi raspunde la chemarea de a radia mai multa lumina in exterior. Cand o veti face, veti simti un raspuns in interiorul vostru, care spune: ''Da, asta este. Este bine.''
Voi sunteti cel ce lumineaza inimi. Inima va este aprinsa, iar acum va impartasiti lumina. Ce este asa de greu in asta? Amintiti-va ca va aprindeti lumina pentru Mine si nu pentru celalalt, chiar daca acesta este un beneficiar al ei.
In tacere, faceti asta pentru Mine si aceasta inseamna sa-Mi urmati Voia. Nu este greu sa-Mi cunoasteti Voia. Tocmai v-am spus care este. Tocmai v-am spus si ceea ce vreti cel mai mult sa faceti, caci Voile Noastre sunt aliniate. Adevarul vostru nu e separat de al Meu. Voi nu sunteti digresiuni. Ele nu fac decat sa va distraga atentia de la vointa voastra.
Voi alegeti detaliile din viata voastra, dar nu si scopul vietii. Dar nu aveti de ales decat sa raspanditi lumina. Luptati pentru o cauza pierduta, atunci cand credeti ca aveti si alte alegeri. Ori de cate ori incercati altceva, descoperiti acest lucru. Si aceasta, nu din cauza lucrurilor care se intampla in exterior, ci din cauza aspectelor din interior.
Viata voastra nu este construita din ce vi se intampla. Ea e alcatuita din lumina voastra si din faptul ca o radiati. Acesta nu e un efort. Este renuntarea la efort, care adeseori vrea sa hotarasca un rezultat anume. Dar pe voi n-ar trebui sa va preocupe atat de mult rezultatele, intrucat voi sunteti cel care radiaza lumina.
Cum radiaza lumina? Pur si simplu radiaza. Nu ii este frica sa o faca. Nu se bazeaza pe parerile altora despre ea.Lumina este lumina si este facuta din ea insasi. Voi va reflectati lumina. O reflectati acum, pe masura ce cititi aceste randuri. Lumina voastra se infiltreaza in intreaga existenta. Radiaza spre steaua cea mai indepartata, intrucat voi sunteti ecoul stelei. Ce altceva ar putea sa faca o stea decat sa lumineze? Reflectata in lumina Mea, ea Imi emite lumina. Cat de fericita este o stea?
Ganditi-va ca fiecare stea de pe cerul noptii este o scanteie din lumina Mea radiata spre voi. Sau ganditi-va ca fiecare stea este o bagheta pe care o tin in mana pentru a va preamari lumina. Cat de reciproca este lumina. Cat de nesfarsita. Cat de miscatoare. Lumina penetreaza totul. Trece prin otel. Nu exista granite pentru lumina. Lumina calatoreste si in acelasi timp ramane acolo unde este. Voi sunteti viteza luminii. Si sunteti un calator intru lumina. Si voi sunteti lumina care nu se misca niciodata.Rdaiati.
Si ganditi-va: voi radiati in lumina Mea. Nu este un lucru minunat? Cum va face acest lucru sa va simtiti? Sunteti fericiti sa stiti ca sunteti o fiinta privilegiata intr-un univers de fiinte privilegiate , ca sunteti o lumina printre lumini, ca adevarul despre voi este lumina, si nu tot ce exista in rest?



(Gloria Wendorff SCRISORI DIN CER)


Ar fi minunat daca am reusi in aceasta perioada sa devenim mai constienti de LUMINA din noi, daca am incerca sa radiem in jurul nostru aceasta LUMINA.

Niciun comentariu: