iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 19 martie 2010

SI DACA FIECARE STRAIN ESTE UN VECHI PRIETEN?


"Nimic nu trebuie sa fie asa cum ati gandit voi. Nimic nu trebuie sa fie asa cum a fost dintotdeauna. Toate regulile in viata sunt granite. Granitele sunt puncte de plecare. Ele nu reprezinta limita voastra.
Plecati, plecati din cadrul vostru de referinta. Aruncati o privire dedesupt. Aruncati o privire deasupra.
Priviti din alte unghiuri. Vedeti mai mult. Vedeti intr-un mod diferit. Priviti lumea relativa in o suta de feluri diferite. Iar pe Mine, doar intr-un singur fel.
Luati-va un timp sa priviti, mai degraba decat sa va reamintiti ce ati gandit ieri. Vedeti ce se afla in fata voastra, cu ochi noi. Intoarceti-va capul. Stati cu capul in jos si vedeti ceea ce vedeti. Ce-ar fi daca viata voastra ar fi ceva sfant? Ce-ar fi daca viata voastra pe Pamant este sacra? Si daca ati fost dispersati in lume pentru binele ei? Si daca perioada critica de pe Pamant reprezinta zborul aripilor voastre?
Ce n-ati vazut vreodata? Si daca viata este pentru mai mult decat lumescul in care este cufundata? Si daca fiecare moment este o tocana mare in care trebuie doar sa invartiti? Si daca voi sunteti un ingredient secret, secret chiar si pentru voi insiva?
Si daca ati fi un urias care face pasi mari peste ocean? Valurile ii fac loc. Valurile se misca in fata lui. El trece printre valuri si prin padure. Nici un maracine nu-l opreste. El trece peste tot.
Si daca Eu, Dumnezeu, v-am energizat si v-am asezat pe calea voastra?
Si daca pasarile canta pentru voi, pentru a va spune povesti de mare eroism si despre posibilitatile orizontului vostru?
Si daca fiecare ramura infrunzita care va atinge este o mangaiere? Si daca fiecare strain este un vechi prieten? Iar fiecare prieten vechi unul nou?
Ce vedeti nou azi? Voi sunteti noi. Somnul din fiecare noapte va reanoieste, deci trebuie sa fiti noi. Nu sunteti cine ati fost ieri. Depasiti acest gand. Treziti-va la ceea ce sunteti. Ieri nu erati nici macar cine credeati ca sunteti. Sunt atatea lucruri pe care nu le-ati vazut pentru ca ati vazut altceva.
Azi, soarele straluceste cu raze noi. Soarele nu trimite lumina de anul trecut. El are mereu multa lumina noua de trimis.
Voi sunteti soarele in sfera voastra de lume. Voi va revarsati lumina. Lumina va reprezinta aripile care va poarta in inalt.
Ridicati-va la Mine. Numai in constienta voastra va ridicati. Eu sunt usor de gasit. Sunt accesibil. Ma aflu aici pentru voi. Sunt aici pentru a va binecuvanta. Pot doar sa va binecuvantez, intrucat voi sunteti binecuvantarea Mea. Astazi, binecuvantati pe cineva pe care nu-l cunoasteti. Mariti-va cercul.
Se intampla sa fiti in longitudinea si latitudinea fizica in care va gasiti. Asa se intampla, dar nu este intamplator. V-ati ridicat de undeva si continuati sa va ridicati.
Sunteti un cerc spiralat de lumina. Sunteti un dervis rotitor de lumina. Voi Imi stropiti lumina pe masura ce va rotiti. Dar nu va invartiti in cercuri.
Voi pasiti inainte. Nu va aflati niciodata in acelasi loc. Va inaltati intotdeauna. Lasati ca gandurile sa se inalte odata cu voi. Luati-le cu voi. Nu le dati voie sa va tina legati. Gandurile voastre nu sunt mai importante decat voi.
Daca gandurile din prezent va limiteaza, schimbati-va gandurile. Incercati altele noi. Explorati. Nu va opriti. Cereti mai mult si veti avea mai mult.
Ganditi-va la bogatiile pe care le-am asezat in fata voastra si intindeti mana sa le luati. Ele va asteapta. Se afla la porunca voastra. Chemati-le la voi."



( Gloria Wendorff SCRIORI DIN CER )



Niciun comentariu: