iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 7 martie 2010

IUBIREA ESTE CREATOAREA VIETII


''Nimeni nu poate spune cu exactitate ce este iubirea, dar fiecare stie. Multi maestri ai cuvantului au dat definitii frumoase, nici una insa, nu este exacta, nu poate sa cuprinda tot.
Aceasta notiune provoaca cele mai diverse emotii, de la bucurie la lacrimi, fiindca toti simt ca fara iubire nu exista viata. De aceea, omul nazuieste spre iubire.
Sufletul uman in esenta sa este o creatie a Iubirii Superioare, adica a lui Dumnezeu si de aceea sufletul recunoaste iubirea chiar atunci cand el nu a fost iubit de nici un om intrupat.
Iubirea, care exista in infinit este asemeni luminii Soarelui, fara de care nu ar fi fost posibila viata. Asa cum unii nu suporta lumina soarelui, altii, in mod constient, nu doresc sa primeasca iubirea lui Dumnezeu, desi exista numai datorita Lui. Ei nu s-au recunoscut pe ei insisi pana la capat intrucat fie ca L-au uitat pe Dumnezeu, fie s-au dezis de El.Intregul negativism din om decurge din lipsa de iubire, aceasta lipsa ducand la boala.
Materialismul a incatusat sentimentele, dar a dat lectie de viata omenirii. Aceasta clipa de intuneric spiritual este necesara pentru ca omul sa stie sa pretuiasca ADEVARUL LUMINII, pentru ca omenirea sa poata si sa vrea sa se elibereze spiritual.
Insusiti-va aceasta invatatura si utilizati-o spre binele vostru. Treceti-o prin suflet si gandul se va intari in credinta si veti sti cum s-o aplicati.''
(Lumina Sufletului LUULE VIILMA)

Niciun comentariu: