iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 12 iulie 2010

CE POATE FI DIFERIT IN UNIME?


"Secretul catre viata e sa stati alaturi de Mine. Stam fata in fata, in genunchi cum s-ar spune, ne uitam unul in ochii celuilalt si ne calmam. In realitate, nu am fost altfel decat calmi. Mai mult decat calmi. Ceresc de senini. Ceresc de linistiti. Cufundati in liniste, Noi ne trezim. Eu sunt voi, preaiubitilor. Eu sunt centrul. Iar voi va imaginati, pentru o vreme, ca sunteti la periferie.
Suntem atat de profund conectati, incat Noi nu putem fi decat Unul.
Intr-un fel, putem spune ca sunteti degetele mainii Mele, caci voi sunteti gandul Meu extins. Altfel, putem spune ca nu exista degete si ca nu exista mana.
Exista doar inima lui Dumnezeu. Iar voi sunteti aceasta.
Senzatia de anxietate pe care o simtiti reprezinta fiorii iubirii Noastre. Chiar si frica simte iubire, slab, ca de la distanta, altfel n-ar fi fost disperata. Cum sa nu fiti disperati daca va imaginati ca iubirea se afla la margine, iar voi sunteti goi pe dinauntru? Dar, desigur, nu va puteti goli de iubire. Nimic nu poate cumpara iubirea.
Insa, mintea voastra poate inventa povesti, uneori foarte convingatoare. Ingaduiti-i mintii sa inventeze alte povesti. Poate ca va nimeri una care sa fie adevarata.
Va aflati adanc, adanc in inima Mea. Sunteti sapati in inima Mea. Nu puteti iesi afara. Nu aveti unde sa iesiti.
Daca ati sti cat de adanc ma aflu in interiorul vostru, aati putea sa vreti sa faceti pe grozavii. Nu din ego, ci din greutatea iubirii Noastre. Odata ce v-ati inaltat, nu ati vrea sa mai coborati din acele inaltimi.
Ingreunati de iubire, veti fi imponderabili.Impamantati in iubire, va veti ridica in zbor. Veti pune mana pe Cer si veti sti ca nu exista sus si jos. Semnatura voastra va fi o infloritura de iubire. Imi veti semna Numele pe fiecare foaie de hartie. Veti fredona pentrru voi si toata lumea va auzi.
Nu ati pleca niciodata de langa Mine si nu v-ati intoarce niciodata, Constienta voastra s-ar intoarce si voi v-ati cunoaste eternitatea. Toate acestea sunt posibile doar pentru ca stati alaturi de Mine si ramaneti langa Mine, ingenunchiati, fata in fata.
Si v-ati cotopi in Unime si n-ati sti altceva. N-aar fi nici o diferenta. Ce poate fi diferit in Unime?
Pana acum, ati crezut probabil ca marginile inguste ale vietii au legatura cu voi. Poate ati crezut ca asperitatile sunt viata voastra, sau sunteti chiar voi.poate ati crezut ca inima voastra este ceva care curata orice, prin simpla frecare.
Si, in tot acest timp, viata voastra a fost inima Mea ce bate in superba lumina. Intre Noi nu exizta agitatie.
In viata voastra obisnuita de pana acum, vi s-a parut ca tot ce exista in jurul vostru este alcatuit din gandurile pe care le aveti. Gandurile vorbesc mult, in timp ce inima tace chitic.
Insa inima este cea care are ultimul cuvant, iar acest cuvant este iubire.
Iubirea voastra este un lac albastru si linistit, ce sclipeste in lumina.
O vijelie puternica in inima voastra nu inseamna iuire. Este o copie a iubirii. Si totusi, chiar si o copie a iubirii este iubire, intrucat anunta ca va aflati pe drumul spre iubire. Este o copie a iubirii. Si totusi, chiar si o copie a iubirii este iubire, intrucat anunta ca va aflati pe drumul spre iubire. Toti se afla pe calea lor. Ba chiar va luptati pentru iubire, atat sunteti de avizi.
Deci, acum, veniti si stati ci Mine pentru o vreme. Veniti pentru a concretiza iubirea Noastra si pentru a darui din ea, in sederea voastra de pe Pamant."

(Gloria Wendrof SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: