iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 26 iulie 2010

OARE NU SUNTETI IN MIJLOCUL UNEI POVESTI, UNDE AFLATI MULTE IN FIECARE CLIPA?


"Voi sunteti o samanta ce incolteste, Si totusi, vreti sa fiti complet dezvoltati, chiar acum. Sunteti nerabdatori in ceea ce priveste evolutia voastra. Dar nu puteti evolua fara sa evoluati.
Rezultatul final nu este cel pentru care sunteti aici. Nu sunteti aici, pe Pamant, pentru a termina cat mai repede posibil. Viata nu este o clatita pe care pur si simplu o intoarceti pe cealalta parte repede, o impaturiti si ati terminat.
V-ati gandit ca viata e o placere?
Oare nu sunteti in mijlocul unei povesti, unde se intampla tot mai multe si unde aflati mai multe, in fiecare clipa? Nu stiti deznodamantul. Ce are deznodamantul de a face cu voi? Nu pentru asta va aflati aici. Oricum, finalul nu este decat o alta pagina. Voi va gasiti in afara paginii.
Nu este asa ca, in viata voastra, voi sapati dupa aur? Chiar si atunci cand gasiti aurul, nu ati terminat. Mereu intoarceti aurul si pe voi insiva in lumina in asa fel incat sa apara si alte fatete.
Voi, cei care sunteti de neschimbat, va schimbati chiar in fata ochilor vostri. Sunteti precum aluatul de paine, iar viata - mainile ce va framanta. Sunteti rulati mereu.
Sunteti lut ce este modelat si, totusi, voi sunteti cei care va modelati. Viata din fata voastra va apartine.
Uneori, va gasiti intr-un mister. Alteori, intr-un roman de dragoste. Alteori, intr-o poveste de razboi. Alteori, intr-o aventura cu calatorii. Alteori, intr-o poezie. Si inapoi. Voi sunteti voi - schimbatori si, in acelasi timp, neschimbatori. Realitatea despre voi este eterna. Infatisarea voastra este schimbatoare.
Viata este un lucru aflat in desfasurare. Iar voi va desfasurati in ea. Veti valorifica viata? A voastra si a celorlalti? Veti valorifica intre procesul de descoperire? Veti invata din el si ii veti invata pe altii prin prezenta voastra?
In fiecare zi, voi dezvaluiti viata. E un cadou pe care il deschideti. E o carte pe care o cititi. E o poveste pe care o spuneti.
Viata este nobila. Este un stup in activitate si e un centru al tacerii. Nu puteti sa o prindeti din urma. Se afla mereu in fata voastra, acest lucru numit viata. Chiar si atunci cand va aflati in mijlocul ei, sunteti un obsearvator. Da, voi sunteti actorul si publicul. Nu este nimic care sa nu fiti si, totusi, mai sunt cateva campuri inaintea voastra.
Voi si viata sunteti valorosi si sunteti valorosi pentru Mine. Eu v-am creat, iar voi sunteti lumina ochilor Mei. Voi sunteti tizii Mei.
Cautati mai mult - cand, de fapt, voi sunteti mai mult.
Ce premiu minunat v-am dat, in clipa in care v-am oferit Pamantul pentru a va juca. Nu vi l-am dat ca loc in care sa va faceti griji. Din loc de joaca, el a devenit teren de lupta, iar voi un luptator. Simtiti ca va luptati in fiecare zi cu ceva. Acum, fiti un ne-luptator. Fiti cel care face pace. Pacea este starea voastra naturala, dar asta nu inseamna sa ramaneti nemiscati.
Nu va dispersati energia. Lasati-o sa emane. Nu va imprastiati energia. Pastrati-o - si, in acelasi timp, radiati-o. Sau dati-Mi-o inapoi Mie - Cel care va regenereaza.
Fie ati profitat prea mult de viata, fie n-ati profitat suficient. Va spun asta cu mare iubire pentru voi, care simtiti ca sunteti in salbaticie. Mai aveti mult de explorat in viata.
Incepeti aceasta zi cu multe sperante - caci astazi va dau o noua zi."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIIN CER)

Niciun comentariu: