iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 14 iulie 2010

DE CE AR VREA O INIMA PUTERNICA SA ARATE CA NU ESTE FOARTE DELICATA?


Duritatea din lume isi are originea in impietrirea inimii. Inima Omeneasca a fost menita sa fie gingasa si delicata. Frecarea de fibra propriei moliciuni face ca inimasa devina dura. Unei inimi dure nu ii este frica de nimic, in afara de propria-i delicatete. Deci unei inimi dure ii este frica de adevarul despre propriul sine - si, astfel, devine egoista. Duritatea e cea care, atunci cand sta la rand, se baga in fata si nu aude si nu vede nimic, in afara de propriile-i cerinte.
O inima dura nu este puternica. De ce ar vrea o inima puternica sa se intareasca si mai mult? De ce ar vrea o inima puternicasa arate ca nu este foarte delicata?
O inima delicata ajunge departe. Nu se tine pe sine pentru sine. Lumina ei straluceste in afara si nu numai pentru ea insasi.
O inima nu are nevoie de aparare.O inima este sortita sa dea cu generozitate. Un sant cu apa sapat in jurul inimii voastre nu va face decat sa tina iubirea departe. Iubirea nu trebuie tinuta nici inauntru si nici in afara.
Egoismul nu va deschide inima nici macar pentru voi insiva. Egoismul e posibil sa atraga lucruri spre voi, dar, in egocentrismul lui, el va uita. S-a gandit ca sunteti mai putin valorosi decat sunteti. V-a desconsiderat total.
Sa nu va fie frica de vulnerabilitate. Sunteti vulnerabili. Fiti vulnerabili in fata iubirii si nu a ofensei. De ce sa fiti vulnerabili in fata a ceva ce este mai prejos de iubire? Va puteti supara si infuria, dar nu puteti nega pentru totdeauna iubirea din inima voastra si iubirea din lume.
Lumea a fost neindemanatica. A fost egoista si, astfel, si-a facut singura deservicii, fiind convinsa ca trebuie sa le faca. Dar nevoia ei este de a iubi. Totul depinde de asta.
Surprinzator, iubirea a fost defaimata, agatata cu capul in jos. Delicatetea inimii a fost privita ca un adolescent visator, care nu cunoaste inca partea neplacuta a vietii ce-l inconjoara. Delicatetea a fost privita ca un var de la tara, care tocmai a sosit in marele oras.
Dar totusi, in lume exista multa iubire. Exista iubire deplina si exista iubire distorsionata. Orice este mai prejos de iubirea deplina este o distorsiune.
Aceasta este povestea lumii. S-a uitat la lucruri mai prejos decat iubirea, pentru a gasi dovezi ale lipsei de iubire. A adunat multe dovezi privind lucrurile mai prejos de iubire si a spus: "Vezi? Vezi asta?"
Dar iubirea nu poate fi pierduta. Ea poate fi desconsiderata, dar nu si pierduta. Iubirea, precum Soarele, isi gaseste calea. Iubirea trebuie sa apara. Nu ati vazut-o in locuri unde nu v-ati fi asteptat sa o vedeti?
Este atat de simplu sa aveti inima deschisa. Este doar ea insasi. Nu are nimic in plus si nici ceva in minus.
Lasati-va inima ce a fost tarata prin noroi sa-si preia locul de drept in universul iubirii.
Va cer sa serviti toate inimile. Va cer sa respectati locul iubirii. Va cer sa promovati iubirea. Ea nu are pret. Este un dar.
Ceea ce este al vostru, e pentru a fi dat. Deci inima voastra - care este a Mea - trebuie data. Nu o dati degeaba - doar o dati. Nu o risipiti. O revelati.
Inima Omeneasca este un lucru nobil.
Inima Omeneasca este un transformator.
Inima Omenerasca este un ceva care transcede.
Inima voastra trebuie sa transceada limitele si evenimentele lumii, caci altfel se intuneca.
Inima voastra trebuie sa ajunga mai sus. Iar apoi si mai sus.
Permiteti-i inimii sa fie ce este mai bun. Cel mai bine se pricepe sa iubeasca. Lasati-va inima sa fie ce este. V-ati pus inima intr-o cutie, pentru a fi protejata. Scoateti-o. Inima voastra nu are nevoie de protectie. Are nevoie sa fie data. Are nevoie sa iasa la lumina soarelui vietii si sa se vada si sa fie ea insasi.
Lasati-va inima sa fie.

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: