iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 17 august 2010

ACUM CUPRINDETI UNIVERSUL



"Daca Eu sunt peste tot, iar voi sunteti peste tot cu Mine, inseamna ca nu plecam nicaieri. Prin urmare, nu intram nicaieri. Povestea noastra este scrisa. Sunt multe ciorne ale ei. Diverse versiuni sunt repetate, editate pe ici pe colo, taiate sau infrumusetate, micsorate sau poate ilustrate.
Infinitul nu are concluzie. Exista doar incluziune.
Dansam acelasi dans. Ajungem in acelasi loc, pe care nu l-am parasit niciodata.
Cand incepeti sa vedeti cum vad Eu, cat de mari deveniti voi si cat de mic devine Universul! Destul de diferit de felul in care v-ati imaginat pe voi insiva si relatia pe care o aveti cu Universul. Acum voi cuprindeti universul in loc sa pareti ca sunteti un punct oglinda din el.
Deveniti o balena in locul unui peste marunt.
Uneori vedeti ca tendoanele voastre sunt infasurate in jurul universului si il tin laolalta. Va vedeti bratele ca latitudine si picioarele ca longitudine. Cuprindeti Universul si, totusi, nu-l tineti legat. Uneori vedeti ca Universul ar inmuguri din voi si simtiti o expasiune a plamanilor. De parca ati respira Universul care pulseaza, iar voi sunteti plamanii.
Pamantul devine un alt organ al vostru, iar sangele pompeaza prin el. Invartiti Universul asa cum ati face cu o oala pe o roata de olar. Oferiti o configuratie de lumina cerurilor si tuturor aspectelor care va atrag. Sunteti un magnet al planetelor, al stelelor si al Lunii. Intrati in Soare si va incalziti mainile acolo. Voi luminati peste tot si totul este atras spre voi. Orice vedeti, va devine drag. Il imbratisati. Intrati in el. Acel ceva intra in voi.
Deveniti reciproci ci tot si cu toate.
Ceea ce impartiti este iubirea Mea nesfarsita ce se rasuceste in jurul Universului si dincolo de el.
Galaxiile se afla aproape. Ele sunt ca niste vartejuri.
Voi sunteti un cal de curse ce alearga prin Univers. Nu aveti punct de oprire. Dansati si ancorati lumea.
Este ca si cum v-ati afla in zbor fara a va misca. Sunteti ca un sunet care murmura, iar apoi buzele vi se deschid, iar murmurul devine cantec, iar nota este mentinuta si toti si toate se afla invraja sa, in asteptare si totusi impliniti, cu gura si inima deschise, expusi dar invulnerabili. Desigur, la ce ati putea fi vulnerabili cand voi sunteti totul?
Cu cata afectiune brodati Universul. Cat de frumos il pictati. Inima voastra se scalda in bucurie.
Unde puteti merge? Si unde ati fost? Nu exista afara si nu exista inauntru. Este doar existenta propriu-zisa, asamblandu-se si dizolvandu-se intr-un curent de iubire numit viata.
Urcati-va. Voi sunteti deja in barca.
Tot ce faceti acum este sa remarcati pe unde treceti.
Aflati ca cel care calatoreste aduce pamanturile la el. Pamanturile vin la el. Ele sunt irevocabil atrase spre el. Acum nu mai cunosc nimic in afara de calator, caci calatorul si pamanturile sunt una. Calea pe care mergeti sunteti voi insiva. Ce poate fi rau intr-un astfel de univers?
Ce tara exista intr-o lue fara tari? Ce poate fi numarat in nesfarsirea Unimii? Ce exista in infinit si ce nu poate exista?
Numele taramului pe care traiti este Iubire. Vasliti intr-un ocean de iubire. Vaslele sunt iubire. Voi sunteti iubire. Voi sunteti existenta iubirii. Iubirea nu are parametri. Voi sunteti la suprafata unui ocean nesfarsit de iubire si incepeti sa cunoasteti Cine, Ce si Unde sunteti. Nu aveti intrebari. Tinta cautarilor voastre este atinsa. Va indreptati direct spre centrul inimii Mele."

Niciun comentariu: