iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 19 august 2010

CAND GANDURILE OAMENILOR SE VOR INALTA, MAI POATE RAMANE LUMEA ACEEASI?


Daca toti ar actiona dintr-un spatiu al increderii si nu al lipsei de incredere, intreaga configuratie a lumii ar fi diferita.
Daca nimeni nu s-ar teme ca ar fi jefuit, ar mai exista jaf?
Daca nimeni nu si-ar face griji ca nu va fi platit, ar mai exista datorii?
Daca n-ar exista sentimentul de lipsa, ar mai exista lipsa?
Se poate ca jefuitorul si cel jefuit sa vibreze la aceeasi frecventa? Se poate ca cel cu zece lacate la usa din fata sa-l fi atras pe jefuitor la el?
Oare jefuitorul rasunde unei cereri, atunci cand jefuieste?
Oare cel care cere plata ii atrage pe cei care nu platesc?
Daca nu exista accidente si coincidente, ce se intampla in lume? Oare Fiintele Omenesti de pe Pamant isi atrag evenimentele si oamenii din viata? Este totul o interactiune?
Desigur, se intampla atatea in lume incat nu exista raspuns care sa ne multumeasca. Se intampla si neasteptatul si nemeritatul. Deasemenea nevinovatii sufera si ei.
Dar, in acelasi timp, cand ceva face ca in voi sa vibreze o coarda, acea coarda vibreaza in interior. Cand ceva va irita, poate ca in voi exista deja o nota care reverbereaza. Daca va este mereu teama ca cineva va va insela, ce anume atrageti?
Cel care trebuie sa exercite control considera ca ceilalti vor sa-l controleze pe el si vor sa-i rapeasca libertatea. Dar dependenta sa de control il costa libertatea. Isi asuma controlul cu costul vietii. Este intemnitat in fricile sale.
Mai bine sa nu va fie frica. Nu va mai faceti griji ca cineva va profita de voi. Actionati de pe o pozitie diferita, astfel incat tot ce va doriti sa poata curge spre voi. Frica va tensioneaza si, adesea, blocheaza binele care se afla deja pe cale spre voi. Fricile au tendinta sa va faca sa vanati sau sa urmariti ceea ce in mod normal ati tine la distanta. Va tineti degetul pe o pagina pe care voi nu vreti sa o insemnati.
Nu v-ati nascut pentru lipsuri. Voi v-ati nascut pentru abundenta. Nu v-ati nascut sa va fie frica. V-ati nascut sa fiti increzatori. In loc sa va pregatiti pentru ceea ce va este frica, pregatiti-va pentru ceea ce vreti. Marea bucurie este a voastra si vine la voi. Aspirati la ea.
Daca ati crezut ca viiata e grea, priviti-o diferit si faceti sa fie usoara.
Daca toti oamenii din lume ar considera ca viata e usoara, nu ar fi asa? Cum sa nu fie! Dar hai sa incepem cu tine.
Daca toti oamenii de pe Pamant si-ar dori cu adevarat pace, ar mai putea razboiul sa existe?
Pacea nu este iesita din comun. Razboiul este.
Pacea e naturala. Razboiul nu este.
Prietenia este naturala. Dusmania nu este.
Leul si mielul vor sta alaturi in momentul in care voi va veti lasa armele jos. Armele voastre sunt fricile pe care le aveti.
Daca toti cei de pe Pamant s-ar gandi cu adevarat la binele tuturor, cine ar trebui sa se mai pazeasca? In ce colt ar exista egoismul? La ce ar mai folosi el? Ar disparea, asa cum tot neadevarul ar trebui sa o faca si o va face.
Secetele si inundatiile, care ii curata pe toti deopotriva, vin dintr-un anumit nivel de gandire? Cand gandurile oamenilor se vor inalta, mai poate ramane lumea de pe Pamant aceeasi? S-ar schimba clima si ar fi hrana din abundenta pentru toti, pretutindeni si mereu? Desigur, nu e pre mult sa cerem aceste lucruri.
Cand toti sunt generosi, unde ar putea exista un om sarac?
Cand toti sunt onorabili, unde ar exista dezonoare?
Cand fiecare suflet de pe Pamant onteaza, cine ar putea fi dat la o parte?
Cand tuturor celor de pe Pamant le-ar pasa de ceilalti, cine ar mai avea griji?
Cand Voia Mea se va face, ce ar mai putea fi in afara de pace si bunavoire pentru toti oamenii de pe Pamant?"

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Un comentariu:

:) spunea...

Absolut minunate mesajele acestea!