iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 11 august 2010

SOARELE SI EXPLOZIILE SALE


Nascut acum 5 miliarde de ani, in urma exploziei unei stele uriase, Soarele este sursa de energie care mentine viata pe Pamant.

Chiar daca nu-i intelegeau stiintific alcatuirea si "modul de functionare", vechile popoare intuisera foarte bine acest adevar. Stiau ca, fara Soare, viata n-ar fi cu putinta. De aceea, il adorau ca pe o zeitate, personificandu-l si celebrandu-l prin ceremonii fastuoase.

Pentru noi, azi, Soarele e "doar" o stea, un corp ceresc pe care astronomii si fizicienii il studiaza cu cele mai sofisticate tehnologii, pentru a-i patrunde secretele: fenomenele care fac din el un urias reactor nuclear natural, eruptiile solare, misterioasele pete din Soare, fantasticele spectacole de lumini multicolore ale aurorei boreale, ce apar la ciocnirea particulelor emise de astru cu atomii din atmosfera terestra…

Uneori, informatiile stiintifice astfel obtinute ar putea suna sobru si prozaic; si totusi, astrul care ne lumineaza in fiecare zi isi pastreaza aura de fascinatie, o fascinatie care trece dincolo de interesul pur stiintific pentru un corp ceresc.

Pentru ca acolo, la 150 milioane de kilometri departare, o enorma masa de gaz incins, in care au loc permanent reactii nucleare, este izvorul fortei vitale care pastreaza Pamantul viu. Aflati mai multe in materialul video de mai jos:Sursa:www.descopera.ro

Niciun comentariu: