iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 1 august 2010

ORIUNDE V-ATI AFLA IN VIATA VOASTRA, VOI SUNTETI EROUL EI


"Viata pe Pamant nu este atat de serioasa pe cat ati crezut. Viata voastra este importanta, e importanta pentru intreg, dar ea nu este serioasa. Cum este posibil ca ceea ce este atat de efemer sa fie luat atat de in serios?
Viata nu este o carte cu benzi desenate, dar nu e nici tragedie. Isi are clipele comice si tragice, dar genul ei este aventura, doar acesta. Aventura este atunci cand nu stii ce se va intampla in continuare.
Eroul dintr-o poveste cu aventuri sare dintr-un loc intr-altul si este erou indiferent de varful de munte unde se afla sau de ce stanca se tine cu mainile. Chiar daca pica in gol, el tot erou ramane. Un erou nu poate fi altceva decat un erou.
Voi sunteti eroul. Oriunde v-ati afla in viata, voi sunteti eroul ei. Un erou se descurca intotdeauna. Voi nu puteti trece prin viata decat nevatamati.
Ganditi-va ca in fiecare zi se lasa cortina, iar a doua zi incepe o noua piesa de teatru. Si in fiecare zi, eroul este tot mai curajos. Poate fi astfel deoarece nu se ia pe el insusi si nici situatia in care se afla prea in serios. De fapt, un erou are o oarecare veselie.
Iar un erou nu traieste doar pentru el insusi. Cel care porneste sa se salveze doar pe sine nu este un erou, iar voi sunteti predestinati sa fiti eroi.
Exista eroi spirituali, iar voi sunteti unul dintre acestia. V-am numit erou in clipa in care v-am creat. V-am povestit despre curajul vostru. V-am spus ca veti fi trimisi im lume si ca va veti ridica pentru a-Mi face cunoscuta lumii iubirea si sfintenia vietii de pe Pamant.
In fiecare dimineata va ridicati din pat si voi, care sunteti un erou, va deghizati intr-un simplu barbat sau intr-o simpla femeie. Orice costum ati purta, voi sunteti un erou. Nu costumul va face erou, la fel cum costumul nu va poate rapi eroismul.
Corpul vostru este un costum. Cand v-a remarcat lumea sfintenia si cand i-ati remarcat-o voi pe a ei? A domnit supericialitatea iar maretia a fost acoperita.
Vedeti-Ma ca pe lumina din fata voastra si veti incepe sa vedeti bine. Eu sunt Lumina ce o purtati si Eu sunt Lumina ce va poarta. Nu este acesta un motiv suficient pentu a rade? Nu este evident ca sunteti mai mult decat trupul in care va miscati? Si nu este amuzant ca atat de putini va cunosc identitatea? Ce actori buni sunteti! Ati jucat excelent un rol lumesc si ati uitat de maretia voastra.
Astazi acceptati misiunea de a va reaminti.
Voi sunteti deschizatorul de usi pentru ceilalti. Voi sunteti cel care tine usa pentru celalalt. Uneori, in lume, acesta este un act de curaj.
A fi cine sunteti, si nu ceea ce ati crezut gresit ca sunteti, este, intr-adevar, un act de curaj intr-o lume care nu se vede pe ea insasi intr-o lumina buna. Si totusi, pentru a fi erou nu este nevoie de talent. Soarele nu trebuie sa invete cum sa straluceasca pe Pamant. Nu trebuie decat sa straluceasca. Si coi trebuie doar sa straluciti si sa dezvaluiti Cine sunteti, nu in cuvinte, ci in iubire.
Straluciti-Mi Lumina fara a va gandi la recompensa, caci stralucirea Luminii in Sine va este recompensa.
Sunteti trimisi sa fiti eroi pe Pamant. Asa sa fie, acum!"

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: