iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 27 aprilie 2010

CE ESTE DE FAPT IUBIREA, DACA NU A RENUNTA LA PERCEPTE?


"Nu puteti adopta iubirea neconditionata. O puteti imita, dar asta nu e decat o incercare. "Ca si cum" nu e iubire.
Ceea ce se numeste iubire neconditionata inseamna, pur si simplu, a nu interpreta lucrurile ca pe un afront personal. Cand interpretati astfel lucrurile, va asumati dreptul de stapanire asupra lor. Cand nu interpretati lucrurile la un nivel personal, cand il vedeti pe cel care v-a ofensat ca pe un om care, trecand pe strada, da din mana si va atinge din greseala, cand constientizati ca insultele sale ii apartin si ca voi sunteti inocenti- la fel de inocenti ca acea persoana- atunci nu atasati nici o vina. Cui ii puteti atasa o vina? Va ridicati deasupra agresiunii- si astfel il eliberati pe ofensator si pe voi insiva.
Daca cineva va injura, el nu face decat sa-si injure propria soarta. El vede prin niste ochelari distorsionati si nu are alt mod de a vedea. Voi nu-l penalizati pentru asta. Cu siguranta, nu-l injurati inapoi.
Ceea ce se numeste iubire neconditionata este a vedea mai departe de ce se afla sub nasul vostru. Este o constientizare tacuta a propriului Sine complet. Nu este un sentiment de mila pentru asa zisul celalalt. Nu este indiferenta.
Adevarata constienta presupune sa constientizati ca acest asa-zis celalalt se gaseste accidental in cursul vietii voastre. Acesta nu este diferit de voi- in sensul ca si el este un invatator al iubirii. Caci ce altceva face acela care va dispretuieste sau va injoseste, decat sa va ofere un exercitiu de iubire?
Voi nu iubiti in orice conditii. Nu preluati, pur si simplu, viziunea limitata a altuia, transformand-o in a voastra proprie. Nu interpretati, pur si simplu, orbirea cuiva ca pe un afront personal. Stiti ca nu voi sunteti cauza problemei sale. Voi sunteti doar cineva care trece pe acolo si observa.
Cand e vorba de probleme mai grave, precum accidentele, boala sau moartea, fie ca e vorba de propriul corp sau al altuia, nu le priviti ca pe ceva personal si, totodata, nu le luati ca pe un afront. Luati-le ca pe o intamplare care nu este directionata spre voi. Se intampla sa fiti acolo, atata tot.
Ce este iubirea conditionata, daca nu agatarea de percepte? Ce este de fapt iubirea, daca nu a renunta la percepte? Iubirea care este conditionata nu e iubire. Iubirea curge asa cum curge. Cuvinte precum "neconditionat" nu maresc cantitatea de iubire. Lasati ca iubirea sa fie ceea ce este- si veti avea destula pentru a o da peste tot.
Cultivati dorinta de a nu interpreta ceea ce se intampla in viata, ca pe ceva care vi se intampla la nivel personal. A avea un mod diferit de a vedea lucrurile inlatura barierele din jurul inimii si al mintii.
Iubirea nu este o decizie a mintii. Ea presupune a nu sti ca cel care v-a ofensat ego-ul are un trecut trist. Nu-i gasiti scuze dar nici nu-l invinuiti. Nu e suficient sa recunoasteti ca face doar ce poate pe moment. Nu e suficient sa recunoasteti ca el crede ca trebuie sa se apere de voi. Nu e suficient sa recunoasteti ca interpreteaza la nivel personal, ceea ce n-are legatura cu el. Nu e suficient sa intelegeti ca el incearca sa va ademeneasca intr-un joc pe care nu trebuie sa il jucati.
Nu trebuie sa-l jucati si nici nu trebuie sa fiti concilianti. Cel care se pune in serviciul iubirii nu este conciliant. Si nici nu-i distruge pe dusmani- doar stie ca nu are nici un dusman. El demonteaza suferinta, caci asta face iubirea. Voi nu sunteti cel care venereaza ceea ce se numeste iubire neconditionata. Nu subscrieti la ea. Voi subscrieti la Mine si la nimeni altul- si, in acest fel, iubirea va veni prin voi."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: