iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 9 aprilie 2010

VOI SUNTETI AJUTORUL MEU ATAT PE PAMANT, CAT SI IN CER


"Cum poate o asemenea fiinta de iubire ca voi sa se simta mereu ca o creatura atat de mica, astfel tulburandu-va Unimea? In loc de iubire, simtiti adesea ca viata voastra este plina de meschinaria detaliilor. Cum tanjiti dupa o viata lipsita de acestea!
De ce trebuia ca praful sa se aseze peste tot, va intrebati voi- si de ce trebuie ca voi, care sunteti mareti, sa va petreceti timpul stergandu-l?
De ce trebuie ca mancarea sa fie gatita, iar apoi sa dispara si procesul sa fie repetat in fiecare zi? De ce trebuie ca vasele sa se murdareasca si sa fie nevoie sa le spalati?
De ce trebuie sa va preocupati de detalii, cum ar fi imbracamintea, si sa trebuiasca sa aranjati si sa sortati totul intr-un anumit fel?
De ce trebuie ca masinile sa aiba chei- si de ce aceste chei se pierd mereu?
De ce trebuie sa cautati timbre postale si de ce exista firele acestea de la obiectele electrice carora trebuie sa le gasiti capatul si pe care trebuie sa le bagati in priza?
De ce trebuie ca viata voastra sa fie plina de detalii, cand voi sunteti o fiinta sortita maretiei?
Chiar si in momentul in care va tarati pe jos, pentru a baga un cablu in priza va puteti uita spre Cer.
Ganditi-va atunci la aceste detalii ca la niste sageti care va indica maretia. Ganiti-va la detaliile zilnice ale vietii ca la un frumos lac albastru prin care inotati cu usurinta si pe care plutiti in timp ce priviti in sus, la marele Cer. Ganditi-va ca multtudinea de detalii din viata sunt precum semnele din carte. Va ajuta sa va amintiti de locul pe care il aveti in viata. Nu sunt atat de rele. Nu trebuie sa va inabuse sentimentul de Unime.
Ganditi-va ca fiecare detaliu este o placa de gresie pe care o puneti in Palatul lui Dumnezeu. Voi sunteti un meserias care face o podea frumoasa pentru un templu de pe Pamant. Pamantul este un templu. Copii Mei pasesc in acest templu pamantesc, iar voi serviti Pamantul si pe toti locuitorii sai.
Ganditi-va ca, in acest templu, sunteti o servitoare care umple un ulcior cu apa, astfel ca picioarele tuturor care intra sa fie spalate. Ganditi-va ca, in acest templu, sunteti un tanar paharnic. Ganditi-va ca sunteti un bucatar care pregateste mancare pentru copii lui Dumnezeu. Ganditi-va ca sunteti gazda care face curat dupa cei care au venit in vizita. Ganditi-va ca sunteti o fiinta binecuvantata care spala podeaua acoperita cu placi de gresie a palatului Pamantului.
Nici un detaliu de care va ocupati nu este neansemnat. Fiecare detaliu este un serviciu adus lui Dumnezeu. Amintiti-va pe Cine serviti. In acest fel, ridicati la Cer toate detaliile vietii. Voi nu trebuie sa aveti grija decat de serviciul pe care Mi-l aduceti Mie. Este privilegiul vostru sa-Mi serviti Mie. Nu este sclavie.
Multumiti-I lui Dumnezeu pentru aceste detalii din viata voastra de care va puteti ocupa, in timp ce Ma pastrati in constienta voastra.
Toate picioarele pe care le spalati sunt ale Mele. Toate podelele pe care le maturati sunt ale Mele. Toata murdaria pe care o maturati este a Mea si o redati Pamantuli care este al Meu.
Iar voi sunteti ai Mei. Pastrati-Ma in gand, iar spalarea hainelor la rau devine un act de iubire. A arunca hainele in masina de spalat nu este un act mai mic de iubire. Mai mult decat ceea ce faceti, conteaza incotro vi se indreapta gandurile. Concentrati-va gandurile pe iubire. Pastrati-Ma in gand.
Prin realizarea curateniei, casa vi se curata, dar scopul vostru in aceasta activitate este mai mare de atat. Cu fiecare de curatare a podelei va declarati iubirea pe care Mi-o purtati. Fiecare miscare pe care o faceti este o declaratie de iubire. Va dau in grija Pamantul si tot ce se afla pe el si, astfel, sunteti ajutorul meu atat pe Pamant, cat si in Cer."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: