iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 9 aprilie 2010

FRICA FRICILOR: FRICA DE A NU FI IUBIT!


"Materialismul i-a dat omenirii o lectie de dominatie asupra femeii. Dominatie inseamna negativism. Pentru ca viata sa decurga normal, este nevoie de echilibru intre lumea fizica si cea spirituala, intre principiul feminin si cel masculin, adica intre barbat si femeie.
Partea primordiala a vietii este gandirea corecta, dupa care urmeaza respiratia corecta, alimentatia corecta. Omul care gandeste corect va actiona corect in tot ceea ce face, asa cum este natural.
Tot ceea ce exista se caracterizeaza prin bipolaritate, adica are doua fete. Gandirea este si ea bipolara. Exista gandire logica sau rationala si gandire emotionala sau intuitiva. Ele trebuie sa se afle, de asemenea, in echilibru, in proprtie 1:1, intarindu-se una pe cealalta in concordanta cu responsabilitatea si situatia.
Barbatul este intruchiparea ratiunii. El este capul. Sotia reprezinta sentimentele, ea este gatul. Daca sotia uita ca ea nu este capul, ci gatul, daca ea uita sa fie fericita pentru faptul ca prin forta iubirii ei poate sa faca barbatul sa pluteasca in aer si vrea sa ia haturile conducerii in mainile sale, atunci ea incalca legea divina. Omul trebuie sa stie: daca el vrea sa domine, atunci sa apara in viata ca barbat, dar daca a aparut ca femeie inseamna ca acest lucru i-a fost necesar.
Noi venim in viata dupa alegerea libera a spiritului nostru si daca incepem sa ne plangem de aceasta alegere, atunci distrugem tot ceea ce am venit sa construim si ne trezim langa un morman de ramasite.
Din momentul in care femeia a dorit sa domine, a avut o schimbare calitativa in sfera vietii sexuale: conceperea copiilor s-a transformat in joc sexual. Contopirea
spiritelor in iubire, dupa care punctul culminant este apropierea fizica, s-a transformat in cautarea de pozitii pentru actul sexual cu scopul de a stimula pasiunea. Barbatul se straduieste sa-si perfectioneze tehnica sexuala, din pacate, fara sa constientizeze ca baza placerii este iubirea spirituala. Daca un copil este conceput fara apropiere spirituala, atunci apare stresul lipsei iubirii. Cei care se iubesc cu adevarat nu inventeaza pozitii, acestea apar de la sine, deoarece indragostitii sunt eliberati de frica:"eu nu sunt iubit".
Cu toate acestea, atat barbatul, cat si femeia sunt insetati dupa ceva neobisnuit si cu aceasta speranta, iarasi si iarasi se unesc unul cu altul, fara sa recunoasca dorul lor sufletesc. Desfatarea este un moment al uitarii de sine cand omul incearca sa uite de stresurile care il incatuseaza. Uitarea este o autoinselare. Mai bine eliberati-va de stresuri.

STRESUL "NU MA IUBESTE NIMENI" ESTE CEL MAI MARE STRES, FIINDCA FARA IUBIRE NU EXISTA VIATA SI SPIRIT. MOARTEA CORPULUI FIZIC ESTE FIREASCA. SPIRITUL SE REANCARNEAZA MEREU.
PIEIREA IUBIRII ESTE PIEIREA SPIRITULUI.
PIEIREA IUBIRII ESTE MAI REA DECAT MOARTEA."


(Luule Viilma LUMINA SUFLETULUI Ed Dharana)

Niciun comentariu: