iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 7 iunie 2010

ACUM E TIMPUL CA TOTI CEI DIN LUME SA FIE GENEROSI



"Cand va simtiti maniosi, oricat de justificata ar fi, voi ati ales mania. Ati instigat-o. Spuneti ca vreti pace, dar cine a fost cel care a ales manie? V-a fortat cineva?
Simtiti ca drepturile voastre v-au fost incalcate. Si totusi, cand va simtiti maniosi, voi ati renuntat la dreptul de a avea pace.
Cand ati fost subestimati, iar parerea altuia despre voi a fost afirmata, ati devenit un taur care vede o pelerina rosie. Este un alt fel de a spune ca ati devenit nevazatori.
Nimeni nu are mai multe drepturi ca voi. In viata, oricare ar fi pozitia asumata de o alta persoana, oricum v-ar aprecia, aceasta nu decide in locul vostru.
Cand va maniati, probabil ca asa credeti. Cand atacati, ati cedat ceva ce nu era al vostru. Valoarea nu e negociabila. Nimeni nu va poate face sa fiti mai mult sau mai putin valorosi, decat daca voi le acceptati aprecierile pe care le fac altii despre voi. Voi, cei care dezaprobati atat de vehement evaluarea lor, in mod aparent sunteti de acord ca aceasta valoare inseamna ceva pentru voi si, in acest fel o contestati.
Cand simtiti ca cineva va subestimeaza, aceasta este din cauza faptului ca ascultati mai mult de ce spune alta persoana si nu Ma ascultati pe Mine. Credeti ce spune ea despre voi - si nu credeti ce spun Eu, sau uitati de tot ce spun Eu. Credeti in modul in care percepe ea lucrurile, altfel nu l-ati combate.
Dar nici o alta persoana nu va domina constiinta.
Nimeni nu are autoritatea de a decide cine sunteti voi, pentru voi. S-ar putea spune ca altii va stapanesc, dar ei nu fac decat sa-si arate propria slabiciune.
Persoana care injoseste pe cineva nu se pretuieste suficient pe ea insasi. Prin urmare, il injoseste pe altul pentru a se justifica pe sine si pentru a se ridica pe ea insasi mai presus. In cele din urma, valorea pe care v-o atribuie cineva este valoarea pe care si-o atribuie ei insasi.
Acum e timpul ca toti cei din lume sa fie generosi. Platiti bine pentru ceea ce primiti. Platiti bine in bani. Platiti bine in respect. Platiti bine in aprecieri. Voi valorati atat cat va costa sa fiti generosi. Sunteti meniti sa fiti o persoana care da - si nu care ia. Bineanteles ca nu ati fost sortiti sa fit cineva care incaseaza injurii.
Daca cineva nu a fost generos cu voi, fiti generosi cu acea persoana, prin intelegerea pe care i-o acordati.
Daca celalalt isi tezaurizeaza dragostea, asta nu inseamna ca si voi trebuie sa faceti la fel.
Considerati ca sunteti o sursa de inspiratie si ajutati-l pe altul sa se ridice - intrucat a uitat cine este si care ii este locul in lume.
Aveti ceva important de facut in lume si nimic nu va va opri sa faceti. Va aflati intr-o misiune a dragostei si nu va foloseste sa ii lasati pe altii sa va faca sa va simtiti mai prejos decat sunteti. Nimeni nu are dreptul sa va subevalueze. Prin urmare, voi nu aveti dreptul de a-i lasa pe altii sa va distraga de la iubire."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: