iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 15 iunie 2010

IN CLIPA IN CARE PASITI DINCOLO DE LIMITE, SOARELE APARE



"A nu fi increzatori inseamna sa nu stiti ca apartineti Pamantului, cu toate drepturile si privilegiile depline ale unui copil al lui Dumnezeu. Voi credeti ca sunteti un intrus si ca trebuie sa mergeti pe varfuri si, probabil, sa le faceti altora pe plac.
Increderea nu e indrazneata, dar asa va pare voua care, in aceasta privinta, ati ezitat sa va asezati in locul de onoare ce va revine de drept, in capul Universului.
Increderea nu ezita. Increderea nu bate din picior, asteapta sa apara ceva, caci increderea stie ca ati aparut deja, ca sunteti aici si ca stiti cine sunteti si pentru ce sunteti aici.
Viata fizica pe Pamant este de scurta durata, dar nu inseamna timp imprumutat. Acesta este timpul vostru, nu al altuia. Sunteti aici pentru a straluci, nu pentru a pali. Sunteti aici pentru a canta , nu pentru a sta in umbra.
Spatiul pe care il ocupati este menit sa fie al vostru.
Sunteti creati ca prora unei corabii care brazdeaza apele. Directia corabiei a fost stabilita. A fost stabilita cu mult timp in urma, iar nava nu sovaieste si nu-si pune intrebari legate de alegerile pe care le face, indiferent care sunt acestea. A plecat in larg, astfel ca navigheaza cu panzele fluturand in vant.
O corabie continua sa navigheze, iar voi faceti la fel.
Intinsul apelor nu trebuie sa fie trecut pe harta. Ba mai mult decat atat, nici nu poate fi trecut. Dar ati pornit spre destinatia voastra, iar acum strabateti Pamantul. Destinatia voastra este un lucru sigur. Nu aveti de ce sa ezitati.
Oriunde mergeti astazi, acolo si trebuie sa fiti. Orice ati ales sa fit astazi, sunteti. Oriunde v-ati afla, fit complt acolo. Nu stati in culisele din spatele scenei.
Calea a fost pregatita pentru voi. Totul este pregatit. Strazile au fost maturate. Multimile pleaca pentru a va face loc. Totul este redus la tacere pentru voi. Timpul vostru a venit. Acum a venit clipa sa depasiti orice limite pe care vi le-ati impus. In clipa in care pasiti dincolo de limite, Soarele apare, caci totul este luminat pregatindu-se pentru voi. Asa trebuie sa fie, deoarece voi sunteti lumina Mea pe Pamant.
Daca v-ati gandit ca nu sunteti pregatiti sa iesiti in lume, aceasta este o eroare in perceptia voastra. Ati asteptat un semnal, un clopotel sa sune, sau ridicarea unei flacari. Ati uitat ca toate semnalele s-au declansat atunci cand v-ati nascut.
Aveti vreun motiv sa vedeti ca nu v-ati nascut?
Prin urmare, va calificati pentru inaltarea spre locul vostru de drept, alaturi de batranii lumii.
Sunteti batrani in sensul de intelepciune.
Sunteti batrani in sensul de iubire.
Aceasta nu este prima calatorie pe care ati facut-o in lume. Nu sunteti un incepator. Sunteti un batran.
Daca va aflati doar in prag, asta este pentru ca ati stat acolo. In acest caz, macar sa stiti ca sunteti in prag. Si odata aflati acolo, intelegeti ca stiti suficient de multe pentru a pasi peste el. Pragurile sunt menite sa fie trecute. Ele nu sunt locuri de popas.
Dupa ce ati trecut pragul, aveti constienta deosebita ca va aflati in locul potrivit, la timpul potrivit.
Nu mai am cu ce sa va binecuvantez, decat cu incredere. Astfel ca, acum, ii imbracati vesmintele. Acestea au fost facute pentru voi. Vi se potrivesc perfect.
Ia, lasati-Ma sa vad."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: