iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 4 iunie 2010

O LECTIE BINEVENITA DE SPIRITUALITATE UNIVERSALA


"Chiar daca uitam de problema incalzirii globale, de mediu si de consecintele geopolitice ale razboaielor pentru petrol, trebuie sa realizam ca suferinta si saracia existente astazi in lume sunt cauzate de rau intentionata mentinere in secret a acestor tehnologii revolutionare, care a condus la sute de milioane de decese. Aceasta politica de dezvoltare in secret a unor proiecte de energie si tehnologie neconventionala, in beneficiul unui grup malefic restrans, dar pe spinarea celor saraci, a fortat miliarde de oameni sa traiasca in disperare si ignoranta, fara educatie sau mijloace de baza pentru a duce o viata demna.
Aceasta suferinta ar fi suficienta pentru a justifica o rasturnare a ordinii curente si desecretizarea acestor tehnologii si noi stiinte uimitoare. Sugestionati in permanenta prin mass-media, majoritatea oamenilor isi fac griji in legatura cu cataclismele care ne-ar putea afecta din penct de vedere al mediului, economic si geopolitic. Dar cea mai mare parte a populatiei de pe glob traieste deja in iadul saraciei si disperarii. Daca nu modificam cursul actual, pentru ei catastrofa deja se manifesta, chiar acum.
Sa luam in calcul urmatorul lucru: inca de cand s-a initiat sistemul de autostrazi Eisenhower, noi nu aveam , de fapt, nevoie de acesta. In viitor, transportul intre orase va avea loc exclusiv deasupra solului, prin sisteme antigravitationale magnetice, iar sutele de miliarde de dolari cheltuiti cu mentinerea si construirea drumurilor de suprafata vor ramane pentru educatie, sanatate si alte scopuri utile.
In pls, cantitatea enorma de teren intravilan si arabil care se afla acum sub tot cimentul si asfaltul acela va disponibila pentru agricultura sau relaxare in natura.
Resursele pe care le cheltuim acum pentru energie, sisteme pentru combustibil, transport si drumuri la suprafata vor fi folosite pentru progresul real al civilizatiei umane. Cheltuim, de asemenea, un trilion de dolari anual pe operatiuni militar-industriale - o parte imensa a activitatilor economice globale. Majoritatea acestor resurse vor deveni disponibile pentru alte scopuri.
Prin urmare, problema nu este ca nu ar exista resursele sau banii pentru a crea o planeta extraordinara, ci doar ca acestea au fost gresit orientate si risipite.
Dupa reorientarea in bine a situatiei, orice ne putem imagina va fi posibil!
Toate tehnologiile sunt deja aici. Dispunem de cunostintele necesare. Si exista suficienti oameni intelepti pe aceasta planeta pentru a le pune in practica. Asadar, de ce nu s-a petrecut aceasta pana acum?
Structurile si institutiile religioase actuale vor fi fundamental transformate si, in cea mai mare parte, vor disparea. Amintiti-va ca numarul oamenilor care propavaduiesc religia a crescut - rabini, preoti, pastori, mullahi etc. - pentru ca foarte putini oameni puteau citi.
Dar cand educatia va fi universala, nu va mai exista analfabetism. Chiar si astazi, majoritatea oamenilor stiu sa citeasca si sa scrie. ACea preotime care este ahtiata dupa bogatii si putere si doar pretinde ca poate mijloci legatura cu Dumnezeu, gara sa cunoasca ea insasi caile Divinului, va disparea.
In viitorul apropiat, fiecare persoana va avea responsabilitatea de a cauta in mod independent adevarul, de a citi, de a studia, de a medita si de a se ruga pentru propria dezvoltare spirituala. Vor exista indrumatori spirituali, dar acestia nu vor fi neaparat ridicati la rang de "pastor","rabin","imam", sau de ce nu, "Dalai Lama".
Aceste structuri religioase au servit un scop util in trecut, uneori, dar multe dintre ele au fost preluate de oameni in scopul obtinerii puterii si controlului. Aceasta nu are nimic de a face cu scopul religiei pe Pamant - al niciunei religii - sau al nicunuia dintre fondatorii oricarei religii de pe Glob.
Daca cineva doreste sa se identifice ca evreu, budist sau crestin, nu este nici o problema. Dar clericul va fi inlocuit de oameni obisnuiti, care isi impartasesc cunostintele. Omenirea va evolua in scopul cautarii adevarului spiritual, al experimentarii realitatii spirituale si al urmarii invataturilor ghizilor spirituali. Ei se vor aduna in consilii si reuniuni unde nu va exista nici un preot sau pastor principal in acea comunitate, ci oamenii se vor roti sau vor face cu randul si vor impartasi cunostintele ca grup.
Anumite persoane cu abilitati sau experienta superioare vor preda si impartasi ceea ce stiu celorlalti. Asa se va petrece mereu. Vom avea mereu invatatori, dar nu va mai exista profesia de preot platit - timpul ei a trecut. Aceasta pentru ca s-a abuzat si pentru ca oamenii au acum capacitatea de a citi si de a investiga adevarul singuri. Nu este deloc indicat sa existe cineva care sa ne prestabileasca si sa ne interpreteze adevarul; putem sa ne comunicam adevarurile descoperite unul altuia, dar in final ne structuram propria viziune despre adevar, in felul nostru. A avea un preot care sa faca aceasta pentru noi ne infantilizeaza spiritual, aceasta relatie implica o cedare a responsabilitatii noastre. Oamenii trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru evolutia lor spirituala.
Aceasta nu inseamna deloc ca nu vor mai exista comunitati spirituale sau organizatii spirituale si religioase. Dar ele se vor transforma foarte mult, deoarece, daca ele cauta cu adevarat inaltarea spuirituala - iar u acapararea fraielor puterii si controlul celorlalti oameni - atunci vor urmari sa impartaseasca tuturor puterea spirituala.
Acest domeniu al vietii umane se va concentra asupra experientei evolutiei spirituale si asupra intelegerii reale a Divinului si a sacrului.
Lucrurile care astazi sunt considerate mari "chestiuni" se vor redirectiona asupra telurilor autentice pe care toti marii profeti, Intruparile Divine si ghizii spirituali au venit aici sa ni le indice: recunoasterea existentei unei Fiinte Divine, capacitatea oamenilor de a se ruge si a medita la aceasta Divinitate si de a trai in comunitate cu Divinul.
Coruptia religiei este strans legata atat de abandonarea puterii spirituale de catre mase, cat si de inclinatia clerului spre a face abuz de putere.
Indiferent de cat de multi oameni buni exista in randul clerului, acestia vor fi mereu si demagogi, care pot afecta mintile mai slabe si le pot aduce sub control...
Acest tip de fanatism si mod de gandire vor fi eliminate, tot asa cum fascismul, comunismul sau alte ideologii care cer razboi si distrugere vor fi eliminate pentru totdeauna.
Vom ajunge in cele din urma la spiritualitatea universala. Oamenii nu vor putea sa ramana sovini daca isi trezesc constiinta. Daca vor avea constiita , vor realiza ca nu exista, de fapt, nici o diferenta - ca Lumina arde la fel in orice candela divina a credintei, indiferent ce infatisare trupeasca ar avea aceasta: Iisus, Buddha, Krishna, Mohamed sau orice alta Manifestare a Divinului. Oamenii vor incepe sa caute acea Lumina Divina si nu vor mai i despartiti de ura si dezbinati din cauza formei candelei.
Concluzia mea cu privire la ceea ce se petrece atunci cand sufletul si spiritul se despart de trup, adica atunci cand are loc ceea ce oameni numesc moarte, este ca exista o continuitate neantrerupta a constiintei. Acest lucru l-m trait si stiu, de asemenea, de la alte persoane care au avut o experienta la limita dintre viata si moarte. Exista o continuitate a individualitatii - ne pastram toate amintirile, toate cunostintele. Dar, deodata , suntem eliberati, ca o pasare care iese din colivie. Cosmosul vast reprezentat de taramul astral, lumile de lumina si ceea ce se afla dincolo de acestea sunt noul nostru camin. Ajungem intr-o lume corespunzatoare cu starea de evolutie si constiinta atinsa pe Pamant.
In aceasta forma spirituala, continuam sa crestem si sa evoluam prin fiecare nivel cosmologic, pana cand atingem lumi astrale din ce in ce mai inalte. Continuam sa mergem mereu pe aceasta cale, pana alegem, atingand iluminarea, sa devenim una cu Oceanul. Dar, in acelasi timp, existam pentru totdeauna: timpul este o iluzie. Oicatura individualitatii noastre poate deveni Una cu oceanul Constiintei Divine nemarginite, insa totodata putem continua si ca indivizi, activand pe acel taram.
Individualitatea ce constituie aceasta Creatie unica ce suntem noi insine nu dispare. Fiinta constienta din orice lucru este unica, asa a fost mereu, si asa va fi mereu. Spiritul nostru exista in eternitate. Suntem cu totii parte a Creatiei lui Dumnezeu.
Unul dintre lucrurile importante pe care trebuie sa ni le amintim in momentul trecerii pe cealalta lume este sa uitam cele cu care ne-am obisnuit pana atunci si sa ne desprindem, ducandu-ne spre acea Lumina mareata.
Nu stim la ce nivel putem ajunge in acel moment, dar va pot spune urmatorul lucru: cel mai bun rezultat cere detasare maxima de tot ceea ce cunoastem, de tot ceea ce am facut, de tot ceea ce credem ca suntem si plonjare completa in acea Lumina mareata, Divina.
Ceea ce blocheaza oamenii atunci cand trec de la un plan la altul sunt atasamentele lor, fie materiale, egocentrice, teoretice. Prin urmare, conditia de detasare si puritate si dorinta de a ne abandona total acelei Lumini Divine ne poarta spre cea mai inalta stare posibila a existentei.
Care este diferenta dintre atingerea acestor stari dupa moarte si atingerea constiintei divine a Unitatii in aceasta viata?
Depinde de nivelul de constiinta atins aici. Este posibil sa avem experiente si sa ne aflam , inca de pe Pamant, intr-o stare la fel de inalta si de extraordinara ca cea atinsa prin miliarde de ani de evolutie dupa parasirea trupului.
Pe de alta parte, pentru majoritatea oamenilor, eliberarea de trup inseamna o bucurie enorma, libertate, binecuvantare si aparitia de noi abilitati. In propria noastra minte, noi putem manifesta totul - tot asa cum putem acum vizualiza un castel - dar pe acel taram castelul va fi real. NU exista nici o limitare.
Desigur, exista oameni care au trait pe aceasta planeta si care puteau materializa un obiect anume. Desi este neobisnuit, s-a petrecut. Dar pe taramul astral si cauzal al gandirii, acest lucru este usor de facut.
Partea specifica aici, pe Pamant, este ca, din cauza conditiei impusa de trup si de suferinta implicata, fiinta este indemnata sa atinga mai rapid stari spirituale si iluminarea. Existenta pe Pamant ne confera ocazia unei evolutii mai rapide. De aceea, viata pe Pamant este pretioasa. Capacitatea de a atinge iluminarea, de a atinge stari foarte inalte de constiinta si de a ne dezvolta spiritual este mult mai favorizata pe planeta noastra decat in alte stadii ale existentei.
Acesta este misterul universului material. De aceea exista universul material, de aceea exista trupul si de aceea exista suferinta legata de el.
"Rapid" este un termen legat de timp, timpul este relativ, iar in lumea astrala, timpul este complet diferit.
Cand ne aflam de cealalta parte, in acea stare este atat de minunat si de linistitor, incat cautarea caminului originar si nevoia de a gasi consolare nu este nici pe departe atat de presanta ca in trup, pe Pamant. Aici exista posibilitatea zilnica a suferintei. Intr-o anumita masura, existenta in trup ne permite sa evoluam extrem de rapid spiritual - daca dorim aceasta.
Prin urmare, misterul suferintei si sacrificiului sunt profund legate de dezvoltarea spirituala si de capacitatea de a atinge culmi de inaltare spirituala chiar de pe Pamant. O persoana isi poate petrece intreaga viata intr-un trup fara sa profite de aceasta oportunitate, daca se complace intr-o existenta larvara. Dar tot exista lectii care pot fi invatate.
Pamantul este o scoala uriasa si exista lectii de invatat si diverse niveluri ale acestor lectii. Putem profita de ele numai daca optam sa o facem. Aceasta inseamna ca putem depasi existenta in trup si, daca avem cunoasterea si experienta spirituala, putem ajunge la niveluri astrale extrem de inalte ale existentei sau chiar direct dincolo de aceasta, pe taramul cauzal al cunoasterii pure, ori chiar sa devenim in totalitate una cu Fiinta Suprema.
Majoritatea oamenilor aleg sa ajunga la numai un pas dincolo de nivelul in care ne aflam noi - din lumea materiala in cea astrala si eterica - doar pentru ca exista ceva mai familiar acolo: forma. Se simt mai confortabil. Este minunat! Exista o libertate imensa. Dar, in caele din urma, cu totii ajungem la o cunoastere care sa depaseasca si acel nivel.
Daca cineva intelege cosmologia si a trait aceste experiente pe Pamant, este posibil sa atinga realizarea deplina in momentul trecerii pe lumea cealalta. De aceea este foarte important sa profitam de ocazie ca sa invatam despre nivelurile mai subtile ale dezvoltarii spirituale si sa le experimentam- pentru ca atunci cand parasim propriul trup, capacitatea noastra de a evolua in lumile divine creste.
Cineva ar putea intreba: "Atunci ce este o fantoma?" O fantoma este o fiinta care si-a parasit trupul, dar care este inca strans legata de acest plan, astfel inca "adera" puternic la un loc sau la o fiinta de pe Pamant...................
Evolutia cuiva care trece din aceasta viata in cealalta este asistata prin interventia celor de pe lumea cealalta aflati intr-o stare spirituala superioara, precum si a celor care inca se mai afla pe Pamant.
De aceea, rugaciunile pentru inaltarea spirituala si iluminarea celor decedati sunt foarte importante..........................................................
Iadul despre care vorbesc oamenii reprezinta aspectele inferioare ale taramului astral. Oamenii cu inclinatii comune, se aduna laolalta. Desigur, daca lasa in urma tot ceea ce au facut si se intorc spre Fiinta Pura, Divina, chiar si asemenea indivizi pot evolua.
In final, starea de evolutie a cuiva nu poate fi judecata de noi, conform perceptului biblic:"Nu judeca, pentru a nu fi si tu judecat."
Ar trebui sa vedem orice suflet ca fiind educabil, capabil de iluminare.
In momentul mortii, la ultima suflare, cineva care a avut o viata mai dificila si uneori distructiva ar putea sa se desprinda de tot ceea ce a facut si a vazut si sa-si intoarca privirea spre acea Lumina mareata, atingand un plan foarte inalt de evolutie spirituala.
Prin urmare nimeni nu ar trebui sa-i judece pe ceilalti.
In acelasi timp, oamenii care s-au socotit sau au fost socotiti de altii ca fiind foarte corecti si cu o inalta spiritualitate, in momentul decesului pot fi cuprinsi de atata mandrie si orgoliu, incat creeaza un zid imens intre ei si Lumina Divina. Asadar, in momentul mortii avem nevoie de umilinta, de o anumita gratie si de ajutorul spiritual al celorlalti."
(Steven Greer ADEVARUL DEZVALUIT DESPRE EXTRATERESTRII BENEFICI)

Niciun comentariu: