iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 1 iunie 2010

SPUNETI-I TIMPULUI CA SUNTETI UN COPIL AL LUI DUMNEZEU


"Nu va abtineti de la aspectele lumesti, dar intelegeti ca viata voastra nu depinde de ele. Voi asa credeti. Credeti ca sunteti o mingiuta a vietii, ce salta in sus si in jos, in functie de curenti. Credeti ca viata voastra este reprezentata doar de planul fizic. El este doar o parte a ei - o mica parte. Dar voi aveti tendinta sa credeti ca este totul.
Incercati sa Ma credeti cand spun ca nu este versiunea intreaga a povestii. Incercati sa ma credeti cand va spun ca nu puteti merge nicaieri fara Mine. Incercati sa Ma credeti cand va spun ca nu puteti merge nicaieri, ca nu aveti unde sa mergeti, ca voi cuprindeti totul.Voi sunteti destinatia voastra. Eu sunt Destinatia voastra. Si ne aflam acolo unde v-ati inceput calatoria.
Asadar, de ce va grabiti asa? Nu va grabiti nicaieri. Pur si simplu va grabiti. Inotati mai lent. Plutiti putin. Nu e nici o graba. Nu e nici o urgenta. Nu va grabiti indepartandu-va de voi insiva. Luati-va timp sa va autocunoasteti si sa Ma cunoasteti pe Mine. Lasati activitatile pentru cateva clipe si activati-va alaturi de Mine.
Uneori credeti ca faceti prea multe. Puteti purta prea mult, dar nu puteti face prea mult. Felul in care priviti situatia este ceea ce face sa fie prea mult.
Faceti cate un lucru pe rand, iar apoi lasati-l si apucati-va de urmatorul. Asta este ceea ce puteti face. Asta faceti, dar, in acelasi timp, v-ati obisnuit ca mintea sa se grabeasca inainte sau inainte si inapoi. Voi ati creat starea de disperare data de graba.
Nu va grabiti. Daca pierdeti acest tren, veti prinde altul. Daca n-ati terminat azi munca, pur si simplu n-ati terminat-o astazi. Poate nu trebuie sa fie terminata. Poate nu conteaza. Poate ca alte lucruri conteaza mai mult. Ce valoare credeti ca are graba? Daca ar avea vreo valoare, n-as obiecta.
Copiii mei sunt prinsi in aceasta graba. Si anume sunt prinsi in goana dupa realizari. Dar ce se realizeaza prin graba?Poate ca o sarcina este incheiata, dar cum ramane cu iubirea pentru voi insiva? Cum ramane cu iubirea?
Grabeste-te, grabeste-te este un cantec nepotrivit pentru viata unui copil de-al Meu.
Daca tot trebuie sa va traiti viata dictata de timp, atunci fiti mai mult in timp decat la timp. Fiti in plenitudinea timpului si nu in graba de a-i prinde iluzia. Aveti tot timpul din lume.
Timpul exista doar in lume. Simtiti ca nu aveti destul sau, uneori, ca aveti prea mult timp de umplut. Umpleti inimi. Umpleti-o pe a voastra. Acest timp calculat in care credeti cu toata seriozitatea va avea singur grija de el.
Eu am grija de voi.
Timpul nu exista. Voi existati. Eu exist. Noi contam.
Timpul este doar un gand ciudat pe care l-ati avut.
Eternitatea este altceva, desi se bazeaza pe notiunea de timp. Adevarata eternitate este infinitul si nu poate fi caracterizata prin mai putin sau mai mult. Uneori, voi va inghititi cu lacomie viata. Inghititi prea mult, prea repede. E bine sa si digerati. Tot ceea ce voi numiti timp nu are, de fapt, nici o semnificatie. Iesiti din timp. Nu-l masurati cu ceasul in viata voastra. Aruncati-va ceasurile pentru o perioada. Ascultati greierii si ghiciti cat este ceasul dupa ei.
Spuneti-i timpului ca nu va aflati in robia lui.
Spuneti-i timpului ca sunteti robii mei.
Spuneti-i timpului ca sunteti un copil al lui Dumnezeu, care are lucruri mai bune de facut decat sa-l asculte mereu.
Lasati ca ceasurile sa zica tic-tac. Dar voi sunteti mai mareti decat tic-tac-urile rostite de ceasuri."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: