iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 19 iunie 2010

DACA NU AR EXISTA NOTIUNEA TIMPULUI, NU AR MAI EXISTA NICI O GRABA


"Timpul este acum. Nu exista alt timp in afara de acum si, totusi, timpul nu exista. Timpul nu trece.
Voi sariti pe loc in acest moment prezent si credeti ca timpul trece. Voi sunteti trecatorii din trecerea pe care o numiti timp. Voi treceti prin eternitate.
Tot timpul din lume este eternitate. Iar eternitatea este in afara timpului. Este dincolo de mirajul timpului de care voi va agatati atat de puternic.Si totusi, timpul pare la fel de real pentru voi ca si spatiul nonexistent in care va aflati. Lipsa de temei reprezinta solul de sub picioarele voastre.
Daca ati recunoaste iluzia timpului si a spatiului, ati fi intr-o alta dimensiune. Sau, as putea spune ca ati fi lipsiti de dimensiune. Ati fi unde sunteti si nu ati mai trece pe langa.
Uneori, simtiti ca nu ajungeti nicaieri. Este destul de adevarat. Nu aveti unde sa mergeti, deci cum ati putea sa ajungeti acolo?
Ce numiti voi a ajunge in anumite locuri nu se bazeaza pe realitate, ci doar pe discernamantul vostru.
Cel mai adesea, voi vedeti o fictiune. O analizati, o masurati si o cantariti, sacrificand Realitatea. Va este teama ca lipsa de timp e ceva prea exagerat, astfel ca stati in apropierea conceptului de timp.
Daca ati incetini, ati observa ca aveti mai mult timp fictiv. Cu cat luati mai mult timp, cu atat veti avea mai mult timp. Cu cat va grabiti mai mult, cu atat reduceti mai mult timpul. Daca nu ar exista notinea timpului, nu ar mai exista nici o graba. Nu ar mai fi nici o poveste despre testoasa si iepure. Nu ar exista viteza si nu ar mai exista graba care sa strice treaba.
Si asa, voi venerati zeii timpului si ai spatiului, poate mai mult decat pe Dumnezeul Iubirii. Cu siguranta, voi ascultati de timp si spatiu. Le aduceti omagii.
Cand plecati in vacanta, voi incercati sa luati, de fapt, o vacanta de timp si spatiu. Voi incercati sa iesiti din ele, caci sunt atat de limitatoare.
Omul a fost facut sa stea drept. Daca ar merge in maini, el nu ar putea vedea Cerul. Dar voi, cei care stati in picioare, puteti privi in sus si puteti vedea imensitatea si dincolo de ea. Zariti galaxiile. Imensitatea existentei va atrage spre ea.Imensitatea este un magnet nevazut care atrage. Sunteti atrasi mereu in sus.
Gravitatia, cu toate intelesurile ei, exista numai in densitate. In Cer nu exista gravitatie. Exista doar bucurie. Nelimitarea este bucurie. Desigur, credeti ca v-ati priva de ceva daca nu ar exista timp si spatiu.
Noaptea, va asezati capul obosit intr-un spatiu numit pat si va inchideti ochii in fata timpului pentru a dormi. Intr-o clipire va culcati si va ridicati.
Aveti tot timpul din lume. Se numeste eternitate. Aveti tot spatiul din lume. Asta se numeste nelimitare. Fictiunile numite timp si spatiu exista doar in aceeasi fantezie. Ele depind una de alta. Ele sunt cele doua capete ale fierastraului, iar voi sunteti cei care il folositi.
Tacerea reprezinta mai mult decat absenta sunetului. Tacerea exista un loc atemporal pe care il vizitati pe moment, adesea in trecere, adesea in graba voastra de a ajunge in alta parte."


(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: