iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 14 iunie 2010

RESTABILIREA ENERGIEI SPIRITUALE (IV)


Regenerarea sufletelor grav afectate


"Exista anumite suflete dislocate care au devenit atat de contaminate de corpurile gazda, incat trebuie tratate intr-un mod special. In viata, ele devin destructive pentru altii si pentru ele insele. Acest spectru de comportament include, in primul rand, sufletele care au fost asociate cu raul facut altora in mod intentionat. Sunt suflete care au devenit din ce in ce mai contaminate intr-o serie de vieti, in timp ce altele sunt complet subjugate de un singur corp. In ambele cazuri aceste suflete sunt duse in locuri de izolare unde energia lor are parte de un tratament mai radical decat sufletele obisnuite care se intorc.
Contaminarea sufletului poate avea nenumarate forme si sa fie mai mult sau mai putn grava in timpul unei incarnari. Un corp gazda dificil are posibilitatea de a face ca un suflet mai putin experimentat sa se intoarca in lumea spiritelor cu energia vatamata, in vreme ce o fiinta mai avansata ar supravietui aceleiasi situatii ramanand relativ intacta. Energia sufletului obisnuit va fi umbrita atunci cand acesta a trait intr-un corp gazda obsedat de frica si de furie. Intrebarea este, cat de mult?
Gandurile, sentimentele, dispozitiile si atitudinile noastre sunt mediate de catre substantele corpului, care sunt eliberate prin semnalele de amenintare si de pericol, pe care le percepe creierul. Mecanismele de lupta sau de avant provin din creierul nostru primitiv, nu din suflet. Sufletul are o mare capacitate de a controla reactiile noastre biologice si emotionale fata de viata, dar putine suflete sunt capabile sa regleze un creier care nu functioneaza bine. Sufletele prezinta asemenea cicatrici atunci cand parasesc un corp care s-a deteriorat in acest fel.....
Unul dintre semnalelede alarma pentru sufletele care isi pierd capacitatea de a dirija fiintele umane care se abat de la normal este atunci cand aceste suflete au traversat o serie de vieti in corpuri care au demonstrat o lipsa de intimitate si au exprimat tendinte violente. Aceasta are un efect de domino la un suflet care cere unui astfel de corp sa depaseasca violenta. Deoarece avem liber arbitru, ghizii nostri sunt indulgenti. Un suflet nu este absolvit de responsabilitati pentru o minte umana tulburata pe care nu este in stare sa o regleze, deoarece face parte din aceasta. Problema sufletelor care invata mai greu este ca s-ar putea sa fi avut o serie de lupte in vietile anterioare, inainte de a ocupa un corp care, depasind nivelul savarsirii raului, a atins pragul maleficului.
Ce se intampla cu aceste suflete tulburate cand se intorc in lumea spiritelor? Voi incepe citand un client care mi-a oferit o descriere (din afara) a locului unde sunt duse sufletele grav afectate. Unii dintre subiectii mei numesc aceasta zona Orasul Umbrelor:

"Aici se elimina energia negativa. Dat fiind ca s-au adunat atatea suflete cu energie negativa, acest loc este intunecat pentru noi, cei de afara. Nu putem intra aici, unde sufletele asociate cu ororile trec printr-un proces de schimbare. Si, in orice caz, nici n-am vrea sa mergem acolo. Este un loc de vindecare, dar de la distanta pare o mare neagra - in timp ce o privesc de pe o plaja luminoasa. Lumina care incojoara aceasta zona este mai puternica prin contrast, pentru ca energia pozitiva se diferentiaza prin aceasta bunatate redata de lumina stralucitoare.
Cand privesti intunericul acesta cu atentie, vezi ca nu este chiar negru, ci un amestec de verde inchis. Stim ca acesta este un aspect al fortelor unite ale vindecatorilor care lucreaza aici. Cunoastem deasemenea ca sufletele care sunt aduse aici nu sunt absolvite. In final, intr-un fel sau altul, ele trebuie sa indrepte raul facut altora. Trebuie sa faca asta pentru a-si recapata energia pozitiva."

Subiectii care sunt familiarizati cu sufletele vatamate imi explica faptul ca unele dintre cele mei cumplite amintiri ale faptelor lor rele nu dispattr complet. Se stie ca este imposibil ca sufletul sa nu retina ceva dintr-o viata in care a facut rau. Aceasta cunoastere este relevanta pentru deciziile viitoare. Totusi, reinvierea sufletului in lumea spiritelor se face cu multa mila. Dupa tratament, sufletul nu retine in totalitate detaliile referitoare la raul facut altora in timp ce se afla in fostele sale corpuri gazda. Daca nu ar fi asa, sentimentul de vina legat de amintirea unor astfel de vieti ar fi atat de puternic, incat sufletele ar putea refuza sa se reancarneze ca sa indrepte raul facut. Aceste suflete aar putea sa nu mai aiba destula incredere in ele pentru a iesi din prapastia disperarii. Am inteles ca exista suflete ale caror acte in corpurile lor gazda au fost atat de marsave, incat nu li se permite sa se intoarca pe Pamant. Sufletele sunt fortificate prin procesul de regenerare in speranta ca vor putea tine sub control viitoarele corpuri cu potential malefic. Desigur, odata ajunse in noul corp, amnezia anumitor greseli din vietile anterioare nu ne lasa sa fim atat de inhibati incat sa nu progresam.
Exista diferente in procesul de regenerare a sufletelor afectate moderat si a celor prejudiciate grav. Dupa ce am ascultat o serie de explicatii despre tipurile de tratament ale energiei, am ajuns la concluzia urmatoare: cel mai radical mod de purificare a energiei este acela de remodelare a energiei, iar cea mai putin drastica metoda este indreptarea formei energetice. Aceasta este o supersimplificare, deoarece sunt multe lucruri pe care nu le stiu desspre aceste tehnici ezoterice. Arta seconstituirii energiei este stapanita de maestrii care nu se incarneaza......"

(Michael Newton DESTINUL SUFLETELOR)

Niciun comentariu: