iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 22 iunie 2010

RESTABILIREA ENERGIEI SPIRITUALE (V)



SUFLETELE SINGURATATII


"Anumite suflete, care au trait experienta mortii fizice, parasesc trupul si se izoleaza o perioada. Nu sunt fantome, dar nu accepta moartea si nu vor sa se duca acasa. Putinele suflete din aceasta categorie de care ma ocup sunt in impas fata de ele insele. Tendinta lor majora este aceea de evitare. In cele din urma, sunt convinse de catre ghizi capabili sa stabileasca o legatura empatica sa se intoarca in lumea spiritelor. Le-am numit "sufletele tacerii". Am mai spus ca se considera o activitate normala pentru sufletele sanatoase din lumea spiritelor sa petreaca un timp in liniste, departe de celelalte. In afara de a reflecta asupra destinului lor, sufletele pot folosi aceasta perioada ca sa ajunga la oamenii pe care i-au lasat in urma pe Pamant.
Totusi, exista o alta categorie de suflete tacute pe care le numesc "suflete singuratice" sau suflete ale singuratatii, spre deosebire de sufletele izolate. Ar putea parea ca despic firul in patru, dar sunt diferente mari. Sufletele care doresc singuratatea sunt suflete sanatoase care s-au supus procesului de recuperare si cu toate acestea simt in continuare efectele contaminarii cu energia negativa.........
Numai un anumit gen de suflete face aceasta activitate un timp indelungat. Deseori, sunt suflete mai avansate care reflecteaza mai mult daca sunt singure......
Multe suflete singuratice sunt destul de avansate si nu necesita refacere in zone speciale.....

DIVIZIUNEA SI REUNIFICAREA SUFLETULUI

Capacitatea sufletelor de a-si divide esenta energiei influenteaza multe aspecte din viata acestora. Poate ca extensia sufletului ar fi un termen mai potrivit decat divizarea sufletului. Toate sufletele care vin pe Pamant isi lasa o parte a energiei in lumea spiritelor, chiar si acelea care traiesc vieti paralele in mai multe corpuri. Procentul de energie pe care sufletele il lasa in lumea spiritelor poate sa varieze, dar fiecare particula de lumina este un duplicat exact al celuilalt Sine si replica intregii identitati. Fenomenul este similar cu modul in care imaginile luminoase sunt separate si dublate intr-o holograma. Totusi exista diferente. Daca numai un procent mic din energia sufletului este lasata in lumea spiritelor, acea particula din Sine este mai putin activa, deoarece este mai putin concentrata. Cu toate acestea, ramanand in stare pura, necontaminata, este inca puternica.
Cand am descoperit ca avem rezerve de energie in lumea spiritelor, mi-am explicat atatea lucruri. Grandoarea acestui sistem al dualitatii sufletului are impact asupra multor aspecte din viata noastra. De exemplu, daca cineva drag a murit cu treizeci de ani inaintea ta si de atunci s-a reancarnat, poti totusi sa-l revezi la intoarcerea in lumea spiritelor.
Capacitatea sufletului de a se reuni cu sine insusi este un proces natural de regenerare dupa moartea fizica. "Daca am lua 100% din energia noastra intr-un singur corp in timpul unei incarnari, am da peste cap circuitele creierului".Captarea intregii energii a sufletului intr-un corp omenesc ar implica subjugarea creierului de puterea sufletului. Presupun ca acest factor al ocuparii unui trup gazda de catre un suflet a fost investigat in fazele de inceput ale evolutiei umane de acesti maestri spirituali care au ales Pamantul ca scoala planetara.
Mai mult, intreaga capacitate energetica a sufletului intr-un singur corp ar impedica procesul de dezvoltare a sufletului pe Pamant, deoarece acesta nu ar mai intampina nici o provocare din partea creierului. Prin fortificarea mai multor parti din energia totala a sufletului in diverse incarnari, intregul devine mai puternic. 100% din energie ar avea si alt efect advers. Uitarea(amnezia) ne face sa mergem in locurile de pe Pamant unde trebuie sa fim pusi la incercare, fara a avea raspunsuri la sarcinile pe care am fost trimisi sa le indeplinim. Uitarea ne usureaza de povara nereusitelor trecute pentru a pasi intr-o noua viata cu mai multa incredere.........
In general, un suflet avansat ia cu el pe Pamant nu mai mult de3 25% din energia sa totala, in timp ce un suflet obisnuit, mai putin increzator, are 50-70%. Energia unui suflet evoluat este rafinata, elastica si viguroasa in cantitati mai mici. De aceea , sufletele mai tinere trebuie sa ia mai multa energie in primele lor incarnari. Astfel, nu volumul energiei da potentialul sufletului, ci calitatea fortei vibrationale care reprezinta experienta si intelepciunea sufletului."

(Michael Newton DESTINUL SUFLETELOR)

Niciun comentariu: