iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 30 aprilie 2010

FITI PRECUM NEAUA PROASPAT CAZUTA


"Un rege nobil isi conduce regatul in asa fel incat acesta sa progreseze cu usurinta. Voi sunteti regele cel nobil. Care este regatul vostru? Care va este domeniul? Nu sunt cei din jurul vostru, ci chiar voi insiva.
Va aflati aici, pe Pamant, pentru a-i elibera pe altii si pentru a va elibera pe voi insiva. Dar de ce anume trebuie sa va eliberati? Ce anume va restrictioneaza? Ce va tine pe loc?
Nu este ceea ce va inconjoara. Este impresia voastra despre ceea ce va inconjoara. Impresiile voastre sunt restrictiile. Impresiile reprezinta o alunecare de teren a gandurilor voastre. Un gand il darama pe celalalt, iar voi descoperiti ca ati ramas blocati in impresiile voastre.
Nu va lasati impresionati.
Fiti ca zapada proaspat cazuta. Nu are urme pe ea.
Nu blesteama soarele pentru ca o topeste. Nu spune despre topirea ei ca este ceva rau. Nu opune rezistenta pasilor ce o calca sau zgomotului pe care acestia il fac. Este fericita sa fie zapada. Nu da prea mult crezare la ceea ce i se intampla. Ea isi da crezare ei insasi.
Ea spune: "Eu sunt zapada. Il servesc pe Dumnezeu cu albul meu. Ma descopar. Nu ascund nimic fata de mine insami, si totusi acopar totul cu alb si-l fac frumos. Aceasta este misiunea mea- de a face o lume frumoasa- si fac asta prin a fi ceea ce sunt."
Zapada se bucura de tot, deoarece zapada e zapada si nu incearca sa fie altceva. Chiar si atunci cand ia aspectul mocirlei, al apei si al ghetei, ea nu protesteaza, intrucat nu uita niciodata ca este zapada din Cer. Felul in care lumea coloreaza zapadanu transforma cu nimic faptul ca este creata de Dumnezeu.
Voi ati fost creati sa fiti minunati. Dumnezeu v-a creat ca unul dintre miracolele Sale. Nu va mai concentrati atentia pe ceea ce considera altii ca sunteti. Acestia nu pot concura cu Dumnezeu. Nu va pot deposeda de drepturile voastre. Nu va pot deposeda de propria minunatie, fiindca minunatia voastra este intacta, caci Dumnezeu si-a pus amprenta pe voi.
Puteti doar sa va ascundeti minunatia, dar de ce ati face-o? Purtati-va minunatia. Fiti purtatorul viziunii lui Dumnezeu. Preamariti creatia. Faceti un salt inalt si trageti lumea dupa voi. Nu va lasati doborati. Inaltati, inaltati-va.
Nu va lasati prinsi in uneltiri. Uneltirile va zugravesc ca fiind mai putin decat v-a facut Dumnezeu. Lasati-va prinsi in deplinatatea adevarului. Eu nu incerc sa va fac sa fiti mai mult decat v-am facut deja. Va cer sa acceptati ceea ce v-am facut sa fiti. Cand acceptati asta, pasiti altfel in lume, iar privirea va poposeste acolo unde nu a facut-o inainte.
Nu trebuie sa fiti reflexia lumii. Lasati ca lumea sa fie o oglinda tinuta susu pentru voisi lasati ca imaginea sa va straluceasca in ea si sa o lumineze.
Voi nu sunteti un reactor. Voi sunteti un maestru mestesugar. Creati lumea pe masura ce pasiti in ea.
Un rege merge prin regatul lui si il binecuvanteaza. Admiratorii lui arunca cu flori.
Va sugerez ca voi, ca regi, sa aruncati flori multimii si sa stabiliti pasul in regatul vostru
Tu, suna din clopotele.
Tu, sufla in trompete. Tu, flutura sceptrul.
Tu, inveseleste multimile.
Tu, vesteste-ti regatul. Indeamna-te sa faci aceste lucruri. Tot ce trebuie sa faci este sa savurezi totul.
Bucura-te de fiecare pata de lumina.
Bucura-te de fiecare sunet din regat.
Ia-Ma cu tine si te vei bucura cu adevarat de ce vei vedea si de aglomeratia din jur.
Permite ca imparatia sa fie un tribut pentru Mine.
Las-o sa te merite.
Alege-l pe Sinele tau Superior, caci aceasta este adevarul tau. Ai perpetuat un fals despre tine insuti.
Inlatura fatada.
Fii cine esti, in toata splendoarea ta si lumineaza Cerul, incurajeaza stelele si ingerii si incurajeaza-i pe toti cei de pe Pamant care au asteptat ca o lumina stralucitoare sa apara."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Un comentariu:

radu spunea...

frumos i-ai zis..."ZBORUL spre Acasa"....e suuuper tare zborul asta....
oricum "nea" suntem...ca stim sau nu asta....oricum Acasa ajungem....cu Totzii....
"Zborul"...face diferentza,...
bucurati-va de calatorie,..fratilor....