iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 3 iunie 2010

DACA EU II POT ACCEPTA PE TOTI ASA CUM SUNT, VOI DE CE NU PUTETI?


"Voi nu ii veti mai critica pe altii, nici macar in gandurile voastre. Nu va veti mai ascunde in spatele greselilor altor oameni. Nu veti mai incerca sa nu fiti prezenti. Acum, va veti da jos manusile albe. Nu veti mai critica imperfectiunile.
Voi nu cunoasteti valoarea unei pete de praf de pe o masa. Nu stiti carui scop ii poate servi in Univers. Cea mai mare greseala a voastra, daca trebuie sa existe o greseala, e ca-i invinuiti pe ceilalti.
Si ce daca nu sunt ca voi? Oare ar trebui ca lumea sa gazduiasca doar perfectiunea voastra? Ceva ar lipsi, daca toti oamenii din lume ar avea personalitatea voastra. Nu ar fi un simplu defect, ar fi o lipsa. V-ati intreba de ce se aseamana totul, fara sa existe ceva care sa destrame uniformitatea.
Deci, chiar acum, fiti bucurosi pentru varietatea de imperfectiuni din care este creata lumea. Fiti fericiti pentru existenta a ceea ce vi se opune. Fiti fericiti pentru toti aceea care sunt mai putin perfecti decat voi, caci ei ocupa un loc diferit in lume. Poate ca rolul lor este de a va evidentia pe voi, care trebuie sa rezolvati ceva din interiorul vostru. Poate ca sunt un indiciu inclus doar pentru voi.
Daca Eu ii pot accepta pe toti, cu toate particularitatile reflectate de existenta lor exterioara, voi de ce nu puteti?
Cu totii au fost creati dupa asemanarea Mea. Evident, ei nu au fost creati dupa asemanarea a ceea ce puteti considera a fi potrivit sau nepotrivit. Nu, ei creati cu iubire. Ati uitat? Nu puteti purta in gand numai iubire si binecuvantari?
Doar nu acuzati o magnolie pentru ca are alte flori decat cele ale unui mar. Nu dojeniti narcisele pentru ca sunt deosebite fata de trandafiri. Exista loc pentru toata lumea. Si toti cei care vad asta sunt privilegiati.
Iubitii Mei, daca exista loc pe aceasta planeta pentru cineva ca voi, nu este, oare, loc si pentru un altul?
Un singur lucru nu se incadreaza in rolul vostru si anume, sa fiti cel care il corecteaza pe celalalt, care il face mai bun.
Nu i-am dat nimanui acest rol. Nu exista nimeni caruia i l-as da.
Dezaprobarea este inainte-mergatoarea dorintei de a corecta. Numai iubirea este cea care duce la schimbare.
Dar voi iubiti, acceptati, apreciati, nu din dorinta de a-l schimba pe altul, ci din dorinta voastra de a revela iubirea. Nu pentru ca sa o vada altii, ci pentru a o vedea voi insiva. Voi vedeti ceea ce proiectati. Incepeti sa priviti printr-o alta fereastra. Veti vedea diferit. Nu sunteti un detectiv cu o lupa, nici nu sunteti un copio pe urmele criminalului. Sunteti un copil al lui Dumnezeu, aflat pe Pamant pentru a revela esenta vietii, si nu pentru a arata cu degetul spre mici delicte. Eaenta existentei este iubirea, si nu defectul. Defectul iese singur in evidenta. Cu siguranta, nu are nevoie de ajutorul vostru.
Fiti atenti unde va uitati, caci toti ceilalti ochi ii urmeaza pe ai vostri. Ce vreti sa evidentiati pentru ceilalti? Ce vreti ca ei sa vada? Ati vrea sa vada lucruri inguste, sau marete? Spre ce i-ati indemna sa priveasca?
Intotdeauna exista mai mult decat arata suprafata.
Priviti cu bunavointa.
Iertati greselile. Nu le indosariati. Stergeti-le. Nu va repeziti asupra greselilor ca un colector de taxe.
Greseala nu este menita sa fie pastrata. Nu o inramati sa o puneti pe perete. Daca ati agatat greseli pe undeva, ale voastre sau ale altora, dati-le jos acum. De ce le-ati tine acolo?
Daca ati purtat titlul de Cautator de Greseli, schimbati-l.In ce ati vrea sa-l schimbati? Il puteti schimba in orice vreti. Ce titlu ati vrea sa va revendicati?"

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Un comentariu:

c-ta spunea...

frumoase scrisori ,iar noi suntem meniti sa gresim si intelepti pentru a ne schimba si a indrepta greseala.Pace si liniste!