iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 27 martie 2011

FRUMUSETEA AUREOLEI BOREALE


Aurora boreală este des întălnită în timpul nopţii în zonele nordice, fenomenul făcându-şi apariţia în ionosferă.

Fenomenul este văzut ca o strălucire difuză, o perdea ce se extinde de la est la vest şi care poate forma deseori arcuri care evoluează şi care îşi schimbă forma. Fiecare "perdea" este formată din multe raze paralele, direcţia razelor fiind dată de cămpul magnetic, astfel aurora boreală poate fi considerată "modele ale câmpului magnetic" al Pământului.

Cercetări ştiintifice au stabilit că aurora boreală apare în principal într-o regiune în formă de inel ce are o raza de aproximativ 2500 km şi este situată în jurul polului magnetic al Pământului. De altfel, aurorele nu au fost niciodată văzute în dreptul polului geografic al Pământului, loc situat la 2000 km distanţă faţă de polul magnetic.

Magnetosfera plantei este formată din cauza vânturilor solare care lovesc polul magnetic al Pământului. Această regiune a spaţiului terestru este plină de ioni acumulaţi de-a lungul timpului din vânturile solare. Perturbaţia acestor vănturi duce la mărirea fluxului de ioni, proces care duce la deplasarea ionilor de-a lungul liniilor de câmp, în cele din urmă ducând la schimbărilor formei aurorei boreale.

Doi fotografi au studiat de-a lungul timpului diferitele forme ale aurorelor şi au realizat, după o muncă de peste 6 luni, filmuleţe cu fenomenele extraordinare observate de ei în nordul Norvegiei.

Primul clip a fost realizat de fotograful norvegian Terje Sorgjerd, care a îndurat temperaturi de -25 de grade timp de o săptămână pentru a surprinde aceste imagini:

The Aurora from Terje Sorgjerd on Vimeo.



Al doilea clip este realizat de către un alt fotograf norvegian, acesta petrecând 6 luni în apropiere de Tromsø, timp în care a tras 50.000 de cadre:

In The Land Of The Northern Lights from Ole Christian Salomonsen on Vimeo.



sursa:http://www.descopera.ro/

Niciun comentariu: