iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 16 martie 2011

INECUL IN ENERGIE


Daca am putea vedea energia Pamantului, asa cum este ea, am vedea numeroase puncte de lumina stralucitoare, inconjurate de spatii goale. Luminile stralucitoare reprezinta energia care asteapta sa devina forma; spatiile goale fac loc pentru ca energia sa se extinda, ca raspuns la comanda pe care o primeste. Insa cel mai mult ne-ar soca sa aflam ca aceasta energie sta literalmente agatata de fiecare cuvant si gand al nostru, asteptandu-ne sa ii dam comanda prin care sa se materializeze fizic. Insa de foarte multe ori suntem coplesiti de energie si ne scufundam in ea, in loc sa pastram controlul. Credem ca ea este cea care detine controlul si nici macar nu ne da prin cap ca am putea fii stapanii energiei Pamantului

Energia pe care o traim reprezinta vibratiile colective ale tuturor celor care ne inconjoara. Prima noastra experienta a acestui mediu este cea emotionala si, din aceasta cauza, ne simtim atat de coplesiti si fara control. Ne putem oare controla vreodata emotiile? Putem, atunci cand le recunoastem in mod constient si cand ne stabilim intentia pentru ceea ce dorim sa traim. Dar, de regula, suntem atat de implicati in emotiile noastre, incat suntem coplesiti si atunci incepem sa ne scufundam – si fiind atat de preocupati sa ne tinem capul la suprafata, nici macar nu ne trece prin cap ca energia poate fi gestionata.

Una dintre cele mai importante lectii de viata este aceea de a invata ca viata este legata de alegeri si ca, prin intermediul alegerilor, al alegerilor constiente, ne stabilim energia vietii. Din acest motiv avem liberul arbitru, chiar daca avem tendinta sa il folosim in mod inconstient. Nu suntem aici pentru a suferi – chiar daca asta este una dintre alegerile posibile, la fel ca si bucuria. Uitam ca ne aflam aici ca maestri, nu ca victime si ca putem fie sa ne inecam in energia care ne copleseste, fie sa fim activ constienti de faptul ca putem crea in fiecare moment, folosindu-ne liberul arbitru pentru a dirija energia catre cea mai inalta expresie a ei.

Nimic din vietile noastre nu este pre-stabilit si totul depinde de noi, fiind reflectarea directa a alegerilor pe care le facem. Cu cat vom deveni mai repede constienti de faptul ca suntem maestri plini de forta ai energiei celei de-a treia dimensiuni, cu atat vom putea incepe mai curand sa cream realitatea lumii in care dorim sa traim. Folosirea constienta si intentionata a liberului arbitru este cea care ne va permite sa ajungem la acest rezultat – altfel ne vom scufunda in imensa energie care ne inconjoara, zapaciti si nesiguri, intrebandu-ne de ce avem atat de multe incercari in viata, in conditiile in care un singur gand ar fi de ajuns pentru a ne dirija energia si pentru a putea folosi potentialul nelimitat al acesteia, pentru a crea o viata despre care credeam ca poate exista numai in visele noastre.

Energiile lunii martie

Tot ceea ce pot spune despre februarie este „Ce s-a intamplat?” A fost o luna ciudata din punct de vedere energetic si a trecut atat de repede, incat de abia ne apucam sa facem o treaba, ca trebuia aproape imediat sa trecem la urmatoarea. Totul anul acesta va fi asa – vor exista perioade in care timpul va trece foarte repede si perioade in care el se va scurge mai lent. Pentru multi, luna februarie a insemnat si o luna cu o vreme cam ciudata, care i-a tinut inchisi in casa, cateodata chiar izolati – un fel de perioada de repaus, impusa astfel incat sa poata absorbi si procesa cate ceva din descarcarile energetice mari pe care le-am primit in acest rastimp.

Martie va fi ceva mai usoara din punct de vedere meteo, deoarece zapada se topeste, primavara soseste si pamantul se dezgheata. Vad deja capsoarele florilor itindu-se de sub zapada din gradina mea. Avem planificate niste descarcari de energie pentru saptamanile care urmeaza. Dupa cum vad eu lucrurile, aceste descarcari au loc lunea, pentru ca apoi, tot restul sapatamanii, energia primita sa poata fi dispersata – cu o perioada de odihna la sfarsit de saptamana, care sa ne pregateasca pentru urmatoarea descarcare de la inceputul saptamanii. Asadar, descarcarile de energie nu s-au terminat, dar sunt mai regulate si mai usor de anticipat, cel putin in luna martie.

Avem si echinoctiul de pe 20 martie, care reprezinta anul nou astrologic si un moment deosebit de purternic. Dar ceea ce diferentiaza echioctiul de anul acesta este faptul ca ne-am pregatit pentru el, incepand din ianuarie si, cu siguranta, toata luna februarie. Daca va uitati la ce se intampla in lume, in special in Orientul Mijlociu, veti vedea ca se peterece un fenomen de echilibrare. Pana pe 20 martie, majoritatea tarilor implicate in evenimentele care se desfasoara in prezent vor ajunge la acorduri cu propriile popoare si se va ajunge la o distributie mai echitabila a puterii. Vom vedea acelasi lucru si in viata noastra, deoarece martie incheie ciclul de eliberare prin care am trecut in februarie, permitandu-le vechilor energii dense sa se disperseze, fiind inlocuite de o expresie mai stralucitoare, mai clara si mai echilibrata, a luminii noastre.

Anul acesta a avut pana acum de-a face cu eliberarea tuturor elementelor care nu mai erau in rezonanta cu noi, cu setarea noilor intentii si conexiuni energetice si cu invatarea modului in care se poate trai in prezent si nu in trecut. Aceste energii pe care le-am observat la nivel global se oglindesc acum in vietile noastre, materializate cateodata sub forma unor impulsuri nu tocmai blande care ne imping sa dam drumul acelor lucruri care nu ne mai servesc. Iertarea de sine constituie unul dintre aspectele majore ale lunii martie, la fel ca si amintirea faptului ca nu avem niciun control asupra faptelor celorlalti si ca, atunci cand ne schimbam energiile, urmand chemarea sufletului catre transformare, le permitem tuturor lucrurilor care nu rezoneaza cu noi, pe noul nivel energetic atins, sa se indeparteze. Daca incercam sa ne agatam de lucrurile de care nu mai avem nevoie, martie se va dovedi o luna dificila. Tema pentru aceasta luna este capitularea in fata clipei si centrarea. Tot ce va mai ramane cu noi dupa asta, este ceea ce trebuie sa fie acolo.

sursa: www.urielheals.com, www.editura- foryou.ro

Niciun comentariu: