iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 23 martie 2011

NEAL DONALD WALSCH


Scurte comentarii de la Neale Donald Walsch (autorul cartilor CONVERSATII CU DUMNEZEU, pe care le gasiti aici http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=2)

Salutari tuturor...

Vom analiza aici cele Cinci Emotii Naturale: Mahnirea, Mania, Invidia, Frica si Iubirea. Aceste emotii sunt adevarate instrumente, daruri primite de noi de la Dumnezeu, cu care sa construim o viata mai buna.

Mania este o emotie naturala. Este pur si simplu o eliberare de energie. Este eliberarea de o incarcatura negativa. Este modul nostru de a spune: Nu, multumesc. Este cat se poate de bine sa fiti maniosi, iar oricine va spune ca nu este asa, nu intelege natura conditiei umane – si cat de vindecatoare poate fi mania.

De asemenea, mania este modul nostru de a spune: Nu sunt de acord cu asta – si imi sustin cu patima dezacordul! Este si modul nostru de a spune: Inceteaza! Ispraveste cu asta! Este si modul nostru de a spune Nu!

Multi dintre noi am fost invatati in copilarie ca nu este in regula sa-ti exprimi mania. Daca faceam acest lucru, eram trimisi in camera noastra. Este pacat, deoarece, inca de atunci, ne-am imaginat ca mania este ceva rau si ca trebuie sa o evitam.

Mania nu este ceva rau. Este in regula sa fii manios. Ceea ce facem cu mania noastra ar putea sa nu fie benefic pentru noi. Asadar, secretul este sa folosim mania ca pe un instrument cu ajutorul caruia sa facem ca lucrurile sa mearga bine.

Este extrem de util sa dobandim iscusinta exprimarii maniei si a disocierii de manie. Acest lucru nu inseamna controlul cuiva asupra maniei, sau asa numitul management al maniei. Ideea nu este ca cineva sa-si controleze mania, ci sa si-o exprime plenar. Si sa o faca in asa fel, incat sa fie in beneficiul sau si al celorlalti.

O modalitate de a exprima mania intr-un mod benefic pentru o anumita persoana si pentru ceilalti este rostirea adevarului. Rostirea adevarului este o atitudine benefica, ce elibereaza o energie enorma, atunci cand se refera la ceva ce i-a starnit mania persoanei respective. Va rog sa spuneti intotdeauna adevarul – dar sa faceti acest lucru prin cuvinte in spiritul pacii.

Va puteti striga adevarul pentru a elibera mania, dar este de preferat sa nu faceti acest lucru in prezenta altora sau adresandu-l unei alte persoane. Daca strigati cand sunteti in masina, va puteti elibera de manie, dar faceti-o cand va aflati la stop sau ati oprit masina, altfel ati putea pierde controlul asupra vehiculului. Luati o bata de baseball si loviti cu ea un cauciuc pe care l-ati agatat de un copac. Aceasta este o alta modalitate foarte puternica de a va elibera de energia negativa.

Oricare ar fi modul de a va exprima mania, nu o suprimati in voi. Mania reprimata se poate transforma in furie. Exprimarea furiei nu este ceva benefic. Furia este o izbucnirea necontrolata a maniei. Manifestarea maniei intr-un mod sanatos, neamenintator si lipsit de agresivitate ne abate de la calea furiei, fiindca mania este o eliberare de energie, inainte de a fi suprimata. Este nevoie de o mare cantitate de energie pentru a starni si a mentine furia. Ceea ce trebuie sa faceti este sa va eliberati de energia negativa inainte ca ea sa ajunga in acest punct.

Asadar, mania este o emotie naturala. Nu va suparati pe voi insiva, pentru ca traiti emotia maniei si v-o exprimati. Mai degraba, acceptati mania ca pe un instrument care va ajuta sa va eliberati de energia negativa si folositi-l ca atare.

Cu iubire si imbratisari,

Neale
sursa: www.editura- foryou.ro

Niciun comentariu: