iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 20 mai 2010

CORECTAREA RODNICA A PROPRIILOR NOASTRE DISFUNCTIONALITATI



"Tatal meu era pe jumatate cherokee, iar acesti indieni credeau ca, in tot ceea ce facem, ar trebui sa luam in calcul multe generatii care nu s-au nascut inca. Dar in acest moment din istorie incepe un nou ciclu.
Asa ca in tot ce facem astazi, ar trebui sa luam in calcul douazaci de mii de generatii nenascute inca. Un colaborator din anii 90', care era unul dintre consilierii pe probleme de securitate nationala ai lui Ronald Reagan, mi-a spus ca planificarea pe termen lung in probleme de securitate nationala insemna o perioada de sase luni. era reactivata, adica se trecea de la o criza la alta.
S-a sustinut ca aceste noi tehnologii, vizand energia si propulsia, pot fi folosite ca arme, ceea ce este adevarat. Orice poate fi foflosit ca arma: ca doctor la spitalul de urgenta am vazut oameni ucisi cu sticle de bere. Dar aceasta inseamna, oare, ca nu ar trebui sa beneficiem de aceste tehnologii si sa lasam lumea sa fie canibalizata si distrusa din prostie?
Sau ar trebui, in schimb, sa creem cooperare internationala si siguranta colectiva, ca sa garantam si sa impunem utilizarea pasnica a acestor tehnologii? In cadrul unui asemenea sistem, orice persoana, grup sau natiune care ar planui macar sa utilizeze asemenea tehnologii in scopuri razboinice, violente sau nocive ar fi imediat impiedicat. Nu putem da populatiei aceste tehnologii si apoi sa ne inchipuim ca nu va mai exista un alt Lenin, Stalin, Hitler, Mao sau Pol Pot.
Aceasta inseamna ca astazi dispunem de mijloace pentru a monitoriza o pace stabila. Exista in prezent tehnologii in universul gruparii conspiratorilor care, utilizate de cei dornici de pace, ar putea monitoriza in timp real si impiedica orice utilizare nociva a acestor noi tehnologii.
Trebuie sa fim realisti: nu toata lumea va trece, instantaneu, la sentimente pasnice, rspingand violenta. Dar exista suficienti oameni buni pe lume si suficienti conducatori buni pentru a ne asigura controlul necesar. Cand isi face aparitia pe scena un personaj abuziv sau potential periculos, politica ar trebui sa fie urmatoarea: fiecare tara civilizata de pe Pamant ar trebui sa se ridice ca sa-l opreasca inainte de a deveni o problema.
Daca aceasta politica ar fi fost cu adevarat rescpectata, Primul Razboi Mondial nu ar fi avut loc si nici al Doilea. In prezent exista mijloace de comunicare si de monitorizare, dar intrebarea este: exista vointa si intentia de a impune pacea?
Sa luam de exemplu pe Saddam Hussein si asa-zisele sale arme chimice. Cine i-a furnizat tehnologia si armele chimice? Germanii, americanii si francezii, cu putin ajutor din partea rusilor. Rumsfeld insusi a fost implicat in transferul de tehnologie catre Saddam.
Si cum au capatat aceste personaje banii necesari pentru a obtine programele de armament? Prin intermediul petrolului.
Nu se pune probleme daca putem sau nu sa o facem si, cu cat oamenii invata mai repede aceasta lectie, cu atat mai bine. Lumea este manipulata de cei care au cel mai mult de castigat de pe urma conflictelor.
E cert ca nu am invatat aceasta lectie dupa Primul Razboi Mondial si nici dupa al Doilea. Si iata-ne aici, acum.
Prin urmare, intrebarea este: ce trebuie sa se petreaca inainte, pentru ca politiciaenii sa invete aceasta lectie?
Am ajuns deja la limita productiei de petrol si vom ajunge ca in filmul "Mad Max" luptandu-ne pentru ultimii barili de petrol. A venit timpul sa facem ceea ce trebuie si sa ducem civilizatia la nivelul urmator al dezvoltarii.
Suntem dispusi sa traim dupa litera si spiritul legii, ca o lume civilizata, sau vom fi lasi si ne vom face ca nu vedem atunci cand raufacatorii, agentii operativi ilegali si "Crima S.A." vor guverna interesele oamenilor?
Cand vom dezvalui efectiv aceste tehnologii, oamenii vor spune:"Le vrem!"...
Intrebarea este: cat de mult haos si prostie se vor manifesta inainte de a depasi criza? Aceasta e unica intrebare. Oamenii sunt, in grup, niste supravietuitori, iar noi, la nevoie, vom supravietui.
Salut faptul ca punerea la dispozitiea populatiei a acestor tehnologii ne va cere sa creem o civilizatie impusa, de durata, pasnica, pentru a putea supravietui. Am ajuns acum in punctul in care fiecare stie ca nu mai putem amana pentru prea mult timp rezolvarea acestor probleme majore, structurale si de mediu. Prin urmare, atunci cand va apare o solutie, ea va capata atentia oamenilor si va reclama ca, in final, sa facem ceea ce ar fi trebuit sa facem cu zeci de ani in urma.
Fara pace nu mai poate exista progres pe Pamant. Purul adevar este ca am ajuns la un punct al evolutiei umane in care singurul viitor posibil este unul pasnic....
Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu vor sa se omoare intre ei. Din sase miliarde de oameni, majoritatea sunt, de fapt pasnici si buni.
Din pacate, nu am fost pregatiti sa prindem in lant cei cativa caini turbati carora le place sa atace turma in mod obosnuit.
Exista oameni care lucreaza in cadrul uor proiecte strict secrete, care viseaza sa foloseasca aceste tehnologii pentru a se duce in spatiu, ca in "Razboiul Stelelor", tragand rafale de arme. Dar tehnologiile care implica depasirea vitezei luminii nu pot fi aplicate unui sistem de armament si nu pot ramane supravietuitori, tot asa cum noi nu am putea supravietui unei bombe termonucleiare.
Unele persoane din cadrul acestor proiecte secrete au interpretat eronat anumite actiuni ale extraterestrilor: de exemplu, cand am incercat sa detonam o arma nucleara pe Luna, pentru a demonstra URSS-ului cat de puternica e America, un vehicul extraterestru si-a facut aparitia, a interceptat racheta si a distrus-o. Aceasta ar putea fi considerata o dovada a ostilitatii extraterestrilor fata de noi, cand, de fapt, ei urmareau sa protejeze bazele de pe Luna si, deasemenea, sacralitatea spatiului ca loc pasnic, lipsit de arme de distrugere in masa..........
Extraterestrii vor ca noi sa ne rezolvam propria disfunctionalitate:; pentru ca daca o civilizatie invadeaza o alta si incearca sa impuna ceva in mod artificial, aproape in fiecare caz esueaza.
Ideea ca civilizatii extraterestre vor veni pe Pamant si vor impune o noua ordine este fantezie. Acestea sunt lectii pe care trebuie sa le invatam ca popor care depaseste varsta copilariei si trece la maturitate.
Civilizatiile extraterestre au observat dezvoltarea noastra timp de multi, multi ani, poate de mii sau chiar milioane de ani. Nu vor lasa o generatie perversa sa distruga o biosfera care s-a dezvoltat timp de miliarde de ani sau o lume care a fost creata pentru a dura aici timp de sute de mii pana la milioane de ani.......
Pamantul se afla intr-un fel de "carantina cosmica". Se stie ca nu am evoluat inca social si spiritual suficient de mult pentru a ajunge in spatiu cu asemenea tehnologii avansate, astfel incat aripile noastre sunt pentru moment taiate. Solutia pentru ca noi sa fim bineveniti in Cosmos este pacea.
Exista lumi intregi care nici macar nu stiu ce inseamna razboiul, care sunt extrem de dezvotate si se afla la nivelul nostru de realizare tehnologica sau chiar il depasesc. O lume ca a noastra ar fi foarte riscant sa fie lasata libera in Cosmos; suntem inca prea violenti si primitivi.
Abilitatea noastra de a utiliza toate tehnologiile pe care le-am dezvoltat in secret a fost limitata de impunerea de catre extraterestri a unui tip de "carantina". Ei sunt insarcinati cu protejarea universului de o specie ale carei tehnologii depasesc dezvoltarea sa spirituala si sociala. Aceasta este justitia universala. Ar fi completa nebunie sa lase fiinte umanecu o conceptie militara sa umble libere prin Cosmos!"


(Steven Greer ADEVARUL DEZVALUIT DESPRE EXTRATERESTRI BENEFICI)

Niciun comentariu: