iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 5 mai 2010

N-ATI VREA SA FITI TOT CEEA CE ATI VREA CA ALTII SA FIE?



"Daca viata poate fi comparata cu o firma de afaceri, voi in ce departament ati lucra? Vanzari? Marketing? Incasari? Servicii cu clientii? Contabilitate? Depozit? Colete? Management? Publicitate? Design? Receptie? Administratie? Productie?
Desigur, ca functie mai schimbati domeniul si, intr-un moment sau altul, ati lucrat in toate departamentele.
In ceea ce priveste viata, e bine sa lasati domeniul incasarilor de unul singur, caci conceptul de strangere va mentine atentia pe ce trebuie platit si ce credeti ca v-a fost refuzat. Lasati-l in pace.
Ceea ce este al vostru va veni de la sine si ce nu e al vostru, indiferent cat de tare va doriti si perseverati, nu va veni.
Sau daca, din intamplare, vine prin eforturile pe care le-ati facut, ati platit prea mult pentru asta. Cum vi se incordeaza muschii ca la razboi! Cat de aprigi si ingusti deveniti cand porniti in cursa de a strange. Si cat de efemera este victoria unei astfel de acumulari.
Pretul pe care il platiti pentru a strange este importanta pe care i-ati atribuit-o. Aceasta importanta va neaga posibilitatea de a primi si v-o neaga si pe cea de a da. Va transforma intr-un vultur care ataca. Aceasta poate fi arena unui vultur, dar nu este si a voastra.
In viata este mai bine sa va debarasati de obiceiul de a contabiliza. Adevarat, in contabilitate nu incepeti sa colectati, dar tineti socoteala, iar socoteala pe care o tineti sprijina colectarile.
Sa nu inventariati viata.
Repartizati-va la departamentul serviciilor cu clientii. Asta va va face sa fiti mai intelegatori. Va da voie sa va pese. Va lasa sa le dati Fiintelor Omenesti ceea ce isi doresc. Serviciile cu clientii va duc pe calea potrivita. Considerati ca toti cei din viata voastra sunt clienti pretuiti. Indiferent de cum arata clientul - furios sau bland, inalt sau scund, atragator sau nu, destept sau nu - voi sunteti o persoana care presteaza sevicii de calitate. Prin generozitatea voastra, le aratati clientilor cum poate fi o persoana fata de alta, astfel ca va lasa imbogatiti, iar voi nu v-ati redus din forta.
Fiti un receptionier, caci asa ar trebui sa-i intampinati pe toti cei care va ies in cale . Sagetile receptivitatii ies din inima voastra. Voi dati tonul in viata si creati o zona in care toti sunt bine veniti. Si voi va aflati acolo.
Fiti un designer plin de creativitate si creati frumusete si culoare pentru toti cei care vad. Fiti inovatori. Proiectati cladiri inalte. Umpleti-le de bucurie. Transformati lumea cu darurile pe care i le oferiti. Duplicati ceea ce creati si veti fi furnizorul lumii.
Faceti publicitate adevarului.
Vindeti binele. Vindeti sinceritate. Acoperiti nevoi. Puneti-i pe ceilalti inaintea voastra. Vindeti doar ce este avantajos si valorificati total.
Adminstrati cu gandurile voastre. Sunteti un mare manager. Electronii din creierul vostru sunt buni administratori. Ei aliniaza totul in timp, iar munca va radia cu razele trimise din Soare. Ce palarie purtati azi? Aveti puterea de a alege. Ce departament vreti sa reprezentati cel mai mult?
Oriunde v-ati gasi acum, puteti reprezenta orice doriti. Nu ati vrea sa Ma reprezentati si pe Mine? N-at vrea sa inaltati inimi, minti si priviri? N-ati vrea sa inaltati lumea mai mult? N-ati vrea sa fiti un semnal de lumina pe Pamant? N-ati vrea sa fiticel care ii ajuta pe altii sa scape de poveri? N-ati vrea sa fiti tot ce ati vrea ca altii sa fie?
Ce va poate opri? Si de ce ati lasa ceva sa va opreasca? Incercati azi maretia. Vedeti cum vi se potriveste."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: