iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 14 mai 2010

INVATATURA DESPRE IERTARE ESTE INVATATURA DESPRE SUPRAVIETUIRE


"Este foarte greu sa obligi omul contemporan, care este aproape in totalitate materialist, sa gandeasca. Deseori mi se intampla sa aud inainte de a reusi sa-mi termin ideea:"Nu, suferintele mele nu sunt din cauza asta". Nu-mi ramane decat sa zambesc, intrucat omul respectiv refuza totul apriori, inclusiv ce este bun, deoarece el este un inversunat prizonier a tot ce este rau, si se impotriveste fara sa se gandeasca la consecinte. Trebuie sa mentionez in repetate randuri: creierul este creat nu pentru frumusete ci pentru a gandi. Ganditi-va si trageti concluzia necesara. Iertati-va stresurile, si nu cautati intotdeauna un vinovat anume.
Asezati-va si inchipuiti-va un nor negru, acesta este frica dumneavoastra. Frica este energia, iar energia are constiinta, in consecinta frica dumneavoastra va aude. Ea nu este vatamatoare si nu a aparut pentru a va tortura. Singuri ati ales-o in sinea dumneavoastra. Ea a venit ca sa va invete.
Corpul sufera de frica dar nu are puterea de a se elibera de ea. Acest lucru il puteti face numai dumneavoastra singur. Corpul stie ca tot ceea ce acumulati in propria persoana va este necesar pentru a invata sa deveniti mai intelept. Iar corpul este obligat sa sufere si sa se chinuiasca sub povara muntelui de frica ce creste. Corpul, intr-un fel sau altul, va face cunoscut acest lucru. Asa ca ajutati-l!
Spuneti-i acestui nor urias de frica:"Eu te iert pentru ca te-ai instalat in mine. Eu ma iert ca te-am acceptat. Dragul meu corp, iarta-ma, fiindca ti-am pricinuit rau. Am invatat doar, iar acum am devenit mai intelept".
Veti simti cum corpul devine mult mai usor. Imaginati-va frica dumneavoastra si veti simti cum s-a micsorat. Daca veti repeta acest exercitiu de mai multe ori, frica va disparea. Astfel pot fi eliberate toate stresurile. Iar dupa aceea trebuie sa iertati omul sau cauza care v-a provocat frica.
Atata timp cat in dumneavoastra salasluieste frica, corpul dumneavoastra stie ca aveti nevoie sa fiti speriat si va veti ciocni de oameni si situatii care va vor provoca frica. Daca veti reusi sa va invingeti teama din suflet atunci, ca prin magia baghetei fermecate nu va veti mai intalni cu ceea ce va ingrozea. Daca doriti sa dispara frica din sufletul dumneavoastra, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este iertarea. Iertarea trebuie sa devina p chestiune de obisnuinta. Aceasta pana cand va veti elibera definitiv de frica. S-ar putea ca, iarasi si iarasi, chiar si in mica masura sa va izbiti de frica personal sau din auzite. Daca acest lucru se intampla, inseamna ca nu v-ati eliberat total de frica.
Pentru multi iertarea este ca o moda, iarta o data , de doua ori, apoi trag concluzia:"Aceasta nu ajuta. Ametesc doar oamenii", si continua sa inainteze pe calea alienarii. Dar in viata exista o regula: dupa fapta si rasplata.
Venind cu sentimentul vinovatiei din vietile anterioare, unii oameni atrag situatii in care devin vinovati fara vina. Deseori, ei incearca un sentiment al vinovatiei care ii intristeaza sau ii irita. Orice cuvant este perceput ca un repros, ca o invinuire. Unor asemenea oameni nu poti sa le explici nimic. Cu cat este mai mare sentimentul vinovatiei, cu atat mai mare este frica de viitor. Cine are foarte pronuntat sentimentul vinovatiei, simte nevoia de a-i invinovati pe altii. Intrucat frica cronica l-a cuprins pe om si nu-i da voie sa mearga mai departe, ea ii provoaca acestuia sentimentul de protest, furie si impotrivire.
Tipul luptator alege lupta crancena cu raul. Tipul supus ineaca frica cu alcool sau se drogheaza. Narcomanii si neurastenicii isi justifica slabiciunile prin boala.
Invinge acela care lupta pentru bine si nu impotriva raului.
Sentimentul vinovatiei ajuns la limita critica se transforma in frica.
Frica ajunsa la limita critica se transforma in ura.
Ura ajunsa la limita critica ...incepe sa distruga omul.
Ura provoaca o boala crancena - cancerul.
Nu conteaza daca manifestati ura la suprafata sau o acumulati in interior - rezultatul este acelasi.
Frica de cancer nu face decat sa atraga mai repede aceasta boala. Daca acumulam in noi ura fata de alti oameni si vom intreba "de ce procedeaza ei astfel?", efectul va fi acelasi.


URA

Indiferent daca sunt un om rau sau nu, daca atitudinea altcuiva fata de mine este rea, daca mi-e frica de oamenii rai, nu-i suport = ii urasc pe cei rautaciosi - in mine creste stresul urii.
Prezenta urii atrage ura si aceasta se amplifica.

Stadiul I -ura panicoasa

1. frica de ura - teama ca ura va distruge iubirea.
Aceasta provoaca nelinistea, panica.
Consecinta- Alergie

2. frica de a nu fi iubit provoaca necesitatea de a strivi ura panicoasa, de a nu protesta, atunci ma vor iubi= frica ascunsa= inabusirea sentimentelor.
Consecinta - astm.

Stadiul II- ura inversunata

1. lupta inversunata cu raul, fiindca este rau.
Consecinta - Calculi biliari.

2. frica de a nu fi iubit provoaca necesitatea de a ascunde ura fata de rau, atunci ma vor iubi= ura ascunsa.
Consecinta- Calculi renali.

Stadiul III- ura rau-intentionata

1. Daca prin alte mijloace nu se convinge un om rau, atunci i se doreste raul. Cand i se vorbeste drept in fata se naste cearta prin care iese la iveala adevarul, dar daca omul cu bunavointa inca nu este satisfacut, intrucat adversarul nu s-a schimbat dupa dorinta sa, atunci ura rau-intentionata ramane si acumuleaza forta pentru urmatoarea cearta.
Consecinta- Cancer latent.

2. Frica de a nu fi iubit provoaca necesitatea de a ascunde ura rau-intentionata, intrucat fiecare are nevoie de iubirea altora care niciodata nu este suficienta.
Consecinta-CANCER GALOPANT

Din aceasta categorie fac parte oamenii despre care se spune ca sunt rabdatori, cu bun simt, nu ridica glasul la nimeni iar viata este nedreapta cu ei.


VIATA ESTE DREAPTA, NUMAI CA NOI TREBUIE SA INTELEGEM CORECT LEGILE VIETII.


Nazuind din rasputeri sa merite iubirea, avand nevoie de recunostinta si iertare= iubire, oamenii nu inteleg ca de fapt vor sa evite frica, fara sa constientizeze ca frica are picioare iuti.
Daca nu-si ating scopul, acesti oameni buni incep sa se autoinvinuiasca, sa urasca neputinta lor, chiar sa se blesteme. Puterea este irosita in zadar si oboseala permanenta ii obliga pe oamenii cu bun simt sa urce scara viselor scrasnind din dinti si urandu-se pe ei insisi. Cei din jur vad in ei oameni sarguinciosi, muncitori, inimosi si de treaba. Dar iata ca in familie dispare iubirea. Apoi, raman fara familie, desi sustin ca se straduiesc sa faca totul pentru ea. De fapt ei merita sa fie iubiti, ei nu inteleg faptul ca zidul fricii ii impiedica atat sa primeasca, cat si sa daruiasca iubire. Asemenea oameni sunt distrusi repede de cancer. La fel de repede ei pot sa se vindece, daca vor ierta teama ca nu sunt iubiti. Vindecarea bolnavilor de cancer care au iertat frica a fost un miracol pentru mine. Trebuie sa subliniez ca acesti oameni care fac totul temeinic, parcurg temeinic si procedura de iertare.
Daca omului ii este teama, ca nu este iubit, el incalca echilibrul dintre lumea sentimentelor si lumea gandurilor ce provoaca savarsirea faptelor necugetate- GRESELILE."

(Luule Viilma LUMINA SUFLETULUI - Invata Sa Te Ierti )

2 comentarii:

Limena spunea...

Ma gandesc ca lucrul cu tine insuti trebuie sa vina din interior cu adevarat, altfel vei ceda si traiesti iar iluzia ca o iei de la capat...
Vorbesc de acel adevar din tine ce-l vrei sa-l manifesti cu adevarat si nu sa-l tot limitezi fara sa-l incerci sa-l observi daca e folositor si functionabil pentru viata ta.
Pana nu intelegi cine este cel din tine ce vrea sa se manifeste cu adevarat, totul vor arata a vorbe goale sau pur si simplu teorie...

robert spunea...

Frumos blog ai facut aici. Felicitari!