iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 14 mai 2010

DRUMUL LUCRATORILOR IN LUMINA




Comunicare de la IISUS (prin Pamela Kribbe, august 2008)


La acest punct, as dori sa vorbesc in mod special despre sufletul Lucratorilor in Lumina, in relatie cu familiile in care s-au nascut.


Lucratorii in Lumina poarta adesea cu ei un extra-angajament, cu privire la parintii lor sau fata de familia in care s-au nascut. Cand ei vin pe Pamant, au intentia specifica de a se trezi, de a se elibera de constiinta bazata pe ego si de a planta semintele constiintei Christice pe Pamant. Mai puternici decat altii, lucratorii in Lumina doresc sa-i invete si sa-i vindece pe altii, ajutandu-i sa-si dezvolte o constiinta bazata pe inima. Pentru acest motiv, multe suflete ale lucratorilor in Lumina sunt nascute din parinti sau in familii foarte blocate in realitatea constiintei bazate pe ego.


Deoarece este intentia lor de a face o bresa in tiparele rigide ale energiei parintilor, lucratorii in Lumina sunt atrasi ca un magnet catre "situatiile problema", in care energia este stagnanta, ca intr-un drum infundat. Lucratorul in Lumina vine si cu o anumita constiinta, un anume sens spiritual, care il face pe el sau pe ea "diferit", nepotrivindu-se asteptarilor si ambitiilor parintilor. Copilul lucrator in lumina va provoca cumva, prin ceea ce el radiaza sau exprima ca fiind adevarul lui, parerile de baza ale familiei despre viata.


El va face aproape instinctiv totul, pentru a misca energia si a o face sa curga din nou. In timp ce sufletul lucratorului in Lumina nu vrea nimic altceva decat sa fie in serviciul parintilor si al familiei, ei il pot privi ca fiind straniu sau ca pe oaia neagra a familiei.


Cand frumusetea interioara si puritatea copilului lucrator in lumina nu este recunoscuta, el cade temporar prada emotiilor singuratatii si chiar a depresiei. Cand isi incep incarnarea, lucratorii in Lumina au incredere adanc in fiinta lor ca isi vor gasi drumul, ca vor invinge energia limitata a familiei in care s-au nascut. Oricum, cand ei se nasc pe Pamant si cresc, sunt expusi la aceleasi dileme si confuzii ca si oricare alt copil. Intr-un anume sens, ei experimenteaza aceasta confuzie mai adanc si mult mai intens.


Deoarece ei sunt suflete constiente spiritual, care adesea sunt mai batrane si mai intelepte decat parintii lor, ei sunt constienti ca "ceva este in neregula" in legatura cu energia mediului lor. La nivel interior, ei se lovesc de energiile parintilor, neintelegand sau nerezonand cu mintea sau obiceiurile lor. Aceasta ciocnire le poate cauza o mare suferinta interioara, asa blanzi si sensibili cum sunt. Ei trebuie sa gaseasca o cale de a supravietui emotional, scuzandu-se cu fapul ca isi iubesc parintii, desi sunt foarte diferiti de ei. Aceasta cauzeaza o multime de probleme psihologice in randul lucratorilor in Lumina, cum ar fi : singuratatea, insecuritatea, frica de dependenta, depresia si auto-distrugerea.



Trebuie deci inteles ca renasterea voastra pe Pamant in locuri ale intunericului, unde energia este blocata si ostila, nu este fara risc. Este o misiune periculoasa. Iata motivul, dragi lucratori in Lumina, pentru care Eu va numesc bravi luptatori ! Voi sunteti pionierii care se aventureaza intr-un teritoriu ciudat si necunoscut. Nu exista semne si marcaje. Mediul in care va incepeti calatoria este neospitalier si nu este ca Acasa.


Voi veti dori sa creati energia de Acasa pentru voi insiva, cu sentimentele voastre proprii si cu intuitia voastra pe post de busola. Ca lucrator in Lumina, voi sunteti un pionier care sparge barierele vechiului si inabusa tiparele gand eliberand energia blocata din interior. Voi sunteti aproape intotdeauna cel dintai din mediul vostru care face asta. Voi nu va intalniti sufletul pereche, decat tarziu. Aceasta este o lupta cu voi insiva care va evidentiaza ca luptatorul care sunteti. Voi veti afla calea prin voi insiva si odata ce ati facut-o, veti atrage spirite asemanatoare in viata voastra, oameni care va reflecta starea constienta a fiintei.


Lupta solitara prin care voi toti a trebuit sa treceti pentru a descoperi lumina voastra este cea mai mare greutate pentru voi. La nivel de suflet, voi ati ales aceasta cale constient, dar a trai in ea ca si copil, in carne si oase este un lucru dureros, care va marcheaza puternic.


Eu va indemn sa simtiti si sa recunoasteti aceasta durere in voi, deoarece doar prin acceptarea ei, va puteti transforma si o puteti elibera. Odata ce stiti ca copilul ranit din interior a luat crucea alienarii pe umerii sai fragili, veti atinge mizul problemei. Cand ajungeti la miezul acesteia, solutia este aproape. Doar trebuie sa acceptati durerea acelui copil cu o constiinta pura si profunda. Din aceasta constiinta, o energie a compasiunii si a respectului adanc va atinge acel copil. Voi veti ridica crucea, doar daca sunteti cu voi insiva, iubindu-va cu adevarat si pretuind acea parte din voi care este "diferita". Iata cum aduceti copilul acasa si va impliniti misiunea ca pionierul care sunteti.


REZOLVAND KARMA FAMILIEI



Angajamentul Lucratorilor in Lumina in legatura cu familia in care s-au nascut este sa devina cine sunt ei. Facand asta, ei isi indeplinesc misiunea. Nu este sarcina lor sa schimbe familia; nu este treaba voastra sa schimbati nimic din afara voastra.


Nu sunteti aici pentru a face ca lumea sa devina un loc mai bun. Voi sunteti aici pentru a va trezi pe voi insiva. Si, cand voi faceti asta, lumea devene un loc mai bun, deoarece lumina voastra va straluci peste ea si va aduce bucurie si iluminare altora. Dar nu va concentrati asupra lumii, indiferent daca este familia voastra sau orice alta relatie in care intrati. Munca reala este sa renuntati la toate acele parti ale egou-lui bazate pe teama si iluzie, pe care le-ati absorbit atat de profund cand erati copil.


Cunoscand aceste imprimari energetice care au stat la baza formarii personalitatii voastre, veti putea elibera partile din ea care nu va apartin. Este ca si curatarea foilor de ceapa; este vorba de a fi nascut a 2-a oara. Prin profunzimea acestui proces interior, aceasta a 2-a nastere, Eu nu doresc sa va descurajez. Pe de alta parte, as dori sa aveti un respect adanc pentru voi insiva. Voi sunteti cei mai curajosi luptatori pe care ii cunosc. Sunteti pionierii care, prin compasiunea cu care va straluciti lumina in locuri intunecate si ostile, pavati calea pentru o noua constiinta pe Pamant. Nu este treaba voastra sa aprindeti lumina in inima altcuiva. Depinde de ei, daca o fac.Voi puteti oferi o scanteie, puteti da exemplul personal, dar, in nici un caz, nu sunteti responsabili pentru trezirea altcuiva.


Aceasta este important in special pentru familia voastra .Voi simtiti adesea instinctiv, atunci cand sunteti copil sau adolescent, ca trebuie sa va salvati parintii de fricile si iluziile lor. Uneori, ganditi ca ati avut un esec in ceea ce priveste angajamentul simtind ca nu ati fost capabili sa va ajutati parintii atat cat ati fi dorit. Aceasta este o conceptie gresita a ceea ce inseamna ajutorul si in ceea ce priveste angajamentul fata de parinti. Chiar de la nastere, voi incepeti sa absorbiti foarte puternic energiile parintilor, preluandu-le ca si cum ar fi ale voastre. Ajungeti sa nu mai puteti distinge cu usurinta, unde incepeti voi si unde se termina ei.


Deoarece voi le absorbiti fricile si iluziile, patrundeti intim in poverile lor emotionale. Aceste greutati pot dainui de cateva generatii prin membrii familiei. Poate fi un aspect karmic, adica aceeasi problema poate fi repetata iar si iar, pana cand "vraja se destrama". Aceasta o puteti numi karma familiei. Pot fi probleme in legatura cu energia dezechilibrata masculina sau feminina, energii rezultate din vechi traditii de sclavie, probleme in legatura cu anumite boli, etc. Acest fel de incarcare karmica este rezolvata cand energia blocata in interior este eliberata si, astfel, lantul transmisiei spre generatiile viitoare se rupe. Karma familiei este stinsa cand un membru al familiei rupe legatura, eliberandu-se de povara emotionala pe care el a absorbit-o din copilarie sau a preluat-o genetic.


Membrul familiei care "rupe vraja" face aceasta mai intai si mai mult pentru a se ajuta pe sine. Este vorba despre a fi concentrat pe propria crestere interioara si pe expansiune.


Aceasta crestere are un efect in "energia familiei". Ea deschide si posibilitatea ca membrii familiei sa-si gaseasca calea. Lucratorul in Lumina care s-a eliberat de un atasament emotional, furnizeaza un marcaj emotional pentru altii din familia lui. Ceea ce el ofera energetic familiei este posibilitatea schimbarii. Energia lui creaza oportunitatea schimbarii pentru membrii familiei sale, care pot sau nu sa utilizeze aceasta oportunitate. Niciodata nu sunteti responsabili si nici nu este misiunea voastra spirituala de a impune familiei ceva. Voi v-ati eliberat de incarcatura karmica cu care familia voastra v-a impovarat si misiunea voastra se incheie aici. Acumularile karmice nu se vor transmite si copiilor vostri. Aceasta este misiunea voastra.


Pentru o mai buna intelegere, sa luam urmatorul exemplu.


Imaginati-va ca traiti intr-o vale care este arida si comunitatea va spune ca nu puteti iesi de acolo, caci asa s-a mostenit din generatie in generatie. Voi insa pareti a fi singurul care isi aminteste ca dincolo de acea vale exista teren fertil din abundenta si vegetatie luxurianta. Impotriva tuturor opiniilor descurajante, voi luati hotarare de a escalada dealul. Desigur, urcusul va fi foarte anevoios si va v-a solicita din plin, dar privelistea care vi se infatiseaza dincolo de vale, este cu adevarat incantatoare. Ceva nedeslusit va facea sa intuiti ca inafara vaii exista locuri minunate si pamanturi fertile.


Ati dori ca macar familia voastra sa va fi urmat, dar in spatele vostru nu vine nimeni. Aceasta este ceea ce se intampla frecvent cu sufletele Lucratorilor in Lumina. Eu va cer sa nu plangeti dupa pierderea familiei voastre. Voi ii veti oferi un mare serviciu prin iesirea din vale, prin curatarea drumului si lasarea urmelor facute de voi, pentru ca ei sa aiba un reper.


Aceaste urme vor sta acolo si vor fi folosite intr-o zi de catre oricine va dori sa urce din aceasta vale. Urma este un spatiu al energiei pe care voi ati facut-o disponibila pentru ei. Acesta reprezinta urma lasata de voi si ea a reprezentat scopul vostru, cand v-ati ales parintii si familia. Nu este treaba voastra daca familia va urmeaza sau prefera sa ramana in vale! Ei aleg, ei decid. Depinde de ei. Misiunea voastra s-a incheiat cu succes, oricum. Candva, in aceasta viata sau in alta, ei vor hotara sa urce si sa urmeze calea pasilor vostri.


Cu cat se vor pregati mai bine in vale, cu atat vor escalada dealul mai usor. Vor trebui sa treaca prin propria lupta, dar le va fi mai usor sa mearga pe calea pe care le-au marcat-o pasii vostri. Ca pionier, voi ati curatat calea printr-un teritoriu necunoscut si salbatic si drumul pavat de voi, va fi folosit cu recunostinta si onoare.



Pentru a fi cu adevarat liber si pentru a va recastiga maiestria ca fiinta spirituala independenta, voi trebuie sa renuntati la familia in care v-ati nascut. Sa va explic aceasta legatura. Copilul din voi trebuie sa elibereze speranta ca parintii ii vor oferi iubire neconditionata si siguranta.


Ajutati copilul din voi sa accepte acest adevar si sa depaseasca frustrarea si dezamagirea, sentimentul ca a fost tradat de catre parinti. Aceasta, in ce priveste copilul din voi. Dar, in egala masura, voi aveti nevoie sa renuntati la acea parte care doreste sa fie parintele parintilor vostri. Aceasta este tipica pentru sufletele Lucratorilor in Lumina, care, la un anumit punct in, cand ei cresc, incep sa se simta ca si cum ar fi parintele parintilor lor.


Datorita dorintei mostenite de a invata si vindeca si a constiintei lor spirituale mai inalte, Lucratorii in Lumina vad adesea clar fricile si iluziile parintilor si doresc sa le vindece. Aceasta poate duce la o lupta dura cu parintii, deoarece dorinta voastra de a-i ajuta este adesea ingemanata cu nevoia inconstienta de a fi recunoscuti pentru ceea ce sunteti voi cu adevarat. Cu alte cuvinte, copilul ranit vorbeste prin voi, cand incercati sa va ajutati parintii iar cand incercati sa-i ajutati pe altii, actioneaza acele aspecte ranite din voi.


Veti termina prin a fi si mai raniti si parintii vostri vor sfarsi prin a fi suparati si confuzi. A renunta la parintii vostri, inseamna a renunta la orice dorinta de a-i schimba. Trebuie sa intelegeti ca nu este sarcina voastra sa-i conduceti nicaieri.

Misiunea voastra este sa va descurcati cu propria voastra entitate - asta este tot. Dupa ce v-ati despartit cu adevarat de parintii vostri, renuntand la dubla legatura, veti afla ca un nou spatiu se creaza intre voi si ei, mult mai liber si mai deschis. Daca sunt inca in viata, relatia cu parintii poate deveni mai putin incordata, in masura in care energiile reprosului si a vinovatiei vor parasi scena. Pe de alta parte, puteti simti ca nu mai doriti sa-i vizitati atat de des.


Poate fi, pur si simplu, o lipsa de interese comune. In orice caz, va veti simti mai liberi in aceasta relatie, asezandu-va propriul curs in viata, fara aprobarea lor si fara tendinta de a va infuria si a va supara, atunci cand ei nu sunt de acord cu voi. Cel mai bine este sa intrati in legatura cu oameni care apartin "familiei voastre spirituale". Aceasta familie spirituala nu are nici o legatura cu biologia, genele sau ereditatea. Aceasta este o familie a sufletelor inrudite.


Adesea ii cunoasteti din vietile trecute in care ati avut legaturi de prietenie, iubire sau ati impartit o misiune. Este foarte usor sa mergeti alaturi de ei, deoarece impartasiti o imagine interioara ; voi apartineti aceleasi familii. Aceasta este un fel de intoarcere acasa pe care o experimentati. Ceea ce v-a facut sa va simtiti diferit si singur langa alti oameni, dispare acum. Veti simti acum ca apartineti unei familii in care spiritul si sufletul se simt implinite si fericite.


Cine-si gaseste famila sa spirituala, nu va mai fi un singuratic si nu va mai trai clipe de nefericire. Cand deveniti capabili sa va recunoasteti propria lumina, sunteti deja independenti si liberi. Despovarati de aspectele karmice ale istoriei voastre, de fricile si iluziile care v-au tinut jos, veti atrage relatii in viata voastra bazate pe iubire si respect Veti putea trai constientizand divinitatea din fiinta voastra.


Sursa : http://www.jeshua.net/

Un comentariu:

R.brand spunea...

Multumesc mult.