iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 14 mai 2010

NU V-AR PLACEA SA OFERITI LUMII MUZICA MEA?


"Incepeti sa vedeti acum ca a fi inseamna a da? Cand sunteti pur si simplu, nu puteti decat sa dati.
Cand va ganditi, controlati sau va este frica, nu puteti decat sa retineti.
Cand stati pe ganduri - sa dati sau sa nu dati - in actiunea voastra de a da se creeaza un blocaj sau o pauza.
Si totusi, ceea ce simtiti, dati.Daca va este frica la un moment dat, dati frica.
Cand sunteti impacati, dati pace.
Este imposibil sa fiti egoisti, pentru ca voi dati mereu ceva celorlaltti. Voi dati mesaje. Poate ca il invatati pe altul sa fie egoist. Egoismul inseamna sa tii strans si sa tii ceva doar pentru tine. Probabil ca ati pus mare valoare pe un obiect si mai putina pe voi insiva.
Egoismul vine din frica. Voi vedeti limite, iar limitele va dau tonul.
V-am spus sa nu va sacrificati si va repet asta. Acum, vom merge putin mai departe.
Sacrificiul este un neadevar. Avem o semnificatie comuna pentru sacrificiu si anume, a renunta la o posesiune la care tineti mult, sau poate chiar la viata voastra.
La un alt nivel, sacrificiul nu exista, deoarece nu se poate renunta la nimic. Doar pentru ca dati ceva pretios altuia, asta nu inseamna ca il pierdeti. Pierderea nu este posibila. Notiunea de pierdere exista totusi, iar voi o cunoasteti foarte bine.
Si astfel, ideea de Noi va vine in minte, in mintea voastra logica care face calcule. Mintea voastra nu curge precum inima. Mintea voastra calculeaza.
Dar o inima curge. voi va sacrificati inima atunci cand ii blocati cursul. Aceasta este pierderea inocentei.
Dati doar acolo unde inima vrea sa dea, dar nu blocati cursul inimii voastre iubitoare si nu contribuiti la blocarea altuia. O inima contractata este blocata. O inima nedoritoare este blocata. Inimile trebuie sa fie deschise.
Retineti, Eu nu va spun sa renuntati la tot sau la ceva anume. Va spun sa nu renuntati la nimic. Va spun sa renuntati la unele dintre ideile voastre care nu sunt nimic mai mult decat idei despre ele insele. Ideile sunt ganduri ratacitoare, iar unele primesc nume. Unele sunt numite nobile, iar altele injositoare. Dar nu exista noblete, asa cum nu exista nici josnicie. Gandurile sunt doar impulsuri scurte pe un camp al Existentei.
Curcubeul este constituit din multe culori diferite. Dar cerul este locul unde apare curcubeul.
Iar culorile vietii apar pe un Camp al Existentei.
Simtiti-va Fiinta. Simtiti-i bogatia din interiorul vostru. Simtiti-o cum va misca toate celulele din corp. Existenta, care este campul, e si ceea ce va misca. Existenta curge, iar voi sunteti miscati. Miscarea fizica nu este o mare realizare. Va puteti misca fara ca Fiinta voastra sa fie prea conectata.
Ah, dar a curge in Existenta, a inota in acel ocean de iubire, a fi mentinut pe apa si a mentine prin angajamentul inimii voastre, a-i permite Existentei sa va ridice si sa va poarte pe umerii sai si sa va miste mai departe in viata, este atat de minunat!
Existenta voastra in lume poate inota prin canale facute de lume, dar Existenta inoata. Ea trebuie sa inoate.
Lasati totusi ca Fiinta sa va miste mai mult decat a crezut lumea ca o poate face. Inima cui o purtati? A lumii, sau a voastra? Ce va face sa credeti ca gandirea lumii este mai inteleapta decat inima voastra? Stiti mai bine de atat. Poate ca voi trebuie sa educati lumea. Poate faceti asta prin radianta tacuta a Fiintei voastre.
Strigatul nu da rezultate. S-a incercat asta si inainte. Radianta tacuta a lui A FI in inima voastra si in a Mea da rezultate.
Voi sunteti un sintetizator al lumii.Luati-Mi muzica si faceti-o sa fie a vostra. Apoi, prin existenta voastra, o veti da lumii.
Nu v-ar placea sa oferiti lumii muzica Mea, si nu doar sa reflectati lumea? Lumea nu se va pierde niciodata pe sine, caci nu s-a gasit pe sine. Trebuie sa stiti ca exista mai mult decat are lumea sa va spuna. Iar voi sunteti acel Mai Mult."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: