iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 31 mai 2010

ESTE PUTIN LUCRU SA-I CONSOLATI PE CEILALTI SI EXISTA PUTIN TIMP PENTRU A O FACE


"Tot ce fac oamenii reprezinta o incercare de a atinge Unimea. Absolut tot.
Chiar si razboiul este o incercare de a atinge Unimea - o incercare nereusita, dar fara indoiala o incercare de a atinge Unimea, prin eliminarea a ceea ce se considera ca fiind celalalt.
Furia este o incercare de a inlatura ceea ce pare sa interfereze cu sentimentul vostru de Unime.
Toata separarea pe care o creati este o incercare de a atinge Unimea. Ii faceti pe ceilalti sa plece din incapere, astfel incat numai Unimea sa ramana. Iar apoi, cand ramaneti singuri, numiti asta singuratate. Sau, daca raman si altii care sunt de acord cu voi, numiti asta echipa sau sprijin.
Intrebarile pe care le puneti adesea - constient sau nu - sunt:Ce esti tu pentru mine? Ce sunt eu pentru tine?
Si astfel invitati sau respingeti. Intr-un colt indepartat al inimii voastre, stiti mereu ca va respingeti sau va invitati, pe voi insiva. Adanc in interior, stiti ca nu exista altul. Toate delictele sunt delicte aduse impotriva voastra.
Fiecare conversatie pe care o aveti uneste sau separa. O, da, voi vreti sa fiti uniti. Dar intelegerea nu este uniune. Nici neintelegerea ne-uniune - doar ca voi asa credeti.
Uneori, va place sa lucrati cu altii, dar cum mai tot timpul este o lupta, va place sa lucrati si separat. Dar fie ca anuntati o alianta cu altul sau nu, voi sunteti cu totii implicati, caci tot ceea ce faceti si tot ceea ce fac ei - totul il afecteaza pe celalalt si toti sunt afectati. Aveti multi parteneri discreti. Apropierea sau distanta nu conteaza. Totul este apropiere.
La treaba! Fie raspanditi lumina, fie o ascundeti. Va uniti sau va separati. Una se numeste bucurie, iar cealalta durere.
Nu aveti decat sa alegeti.Nu exista tabere, dar trebuie sa alegeti. Nu alegeti prin neimplicare. Alegeti prin dorinta. Alegeti alianta. Faceti-i pe toti aliati. Fiti un aliat pentru toti.
Este putin lucru sa-i consolati pe ceilalti si exista putin timp pentru a o face. Puneti-va jos armele. Ele sunt ale ego-ului. Sabiile si ego-ul pot fi puse jos.
Lasati-va inima sa fie ea insasi. Lasati-o sa fie o raza laser de iubire. Lasati-o sa taie prin otel si munti. Lasati-o sa curga in josul raului. Lasati-o sa insamanteze campurile si sa le culeaga. Lasati-va inima sa aduca stralucire pe orice tarm va poarta. Lasati-va inima sa-si croiasca drum prin vegetatia junglei. Lasati-o sa imblanzeasca salbaticia. Ba mai mult, incurajati-o sa nu imblanzeasca nimic, ci sa imbratiseze totul. Lasati-va inima sa fie un instrument al acestei creatii, un instrument faurit de iubire. Nu va mai acoperiti inima. Scoateti-o din invelitoarea cu care ati acoperit-o.
Va este atat de frica de ce crede lumea despre voi, incat renuntati la puterea voastra. Va este atat de frica sa nu fiti considerati un prost, incat deveniti voi insiva prosti si neghiobi.
Astazi va impacati cu viata prin faptul ca renuntati la a o mai controla. Lasati ca viata sa fie marele amestec ce este. Treziti viata cu inima voastra. Combinati iubirea cu mai multa iubire.
Unimea pe care o cautati este a voastra. Totul este facut deja. Numai ca voi incercati sa faceti ceva din ea. Mai degraba acceptati-o.
Exista un Unic Univers. Universul inseamna Unime. Nu exista mai multe Universuri. Oricate galaxii, oricate planete, exista doar un Unic Univers creat in Unimea iubirii Mele. Iar Eu v-am creat pe voi. Cat de separati credeti ca sunteti de Univers? Din ce credeti ca sunteti facuti? Si din ce credeti ca este facut fratele vostru?
Ce intelegeti din ce va spun si ce intelegeti din voi insiva? Intelegeti ce vreti. Voi sunteti ceea ce spun Eu ca sunteti."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: