iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 22 mai 2010

LUMINA SOARELUI ISI VARSA MAGIA ASUPRA VOASTRA


"Lumina Soarelui isi varsa magia asupra voastra si fara ca voi sa o analizati. Omul de stiinta si copilul inocent primesc lumina Soarelui, in egala masura. Lumina Soarelui in sine este absorbita. Studierea ei este un lucru intamplator. Si, totusi, concentrarea atentiei asupra ei joaca un rol.
Lasati ca aceasta concentrare asupra Mea sa fie mai mult o acceptare, decat un studiu. Povestile despre Mine nu inseamna ca Sunt si prezent. A sti ceva despre Mine e una. A Ma sti personal e alta.
Voi absorbiti insa ce studiati. Va intra in gene. Genele, ca receptori, sunt deja acolo, iar voi le dati ceva sa primeasca.
Dar cunoasterea iubirii nu este necesara pentru ca iubirea sa existe. Oare iubirea poate fi analizata? Iubirea luata separat este tot iubire? Intregul separat in bucati ramane intreg? Disectia cladeste?
Exista o diferenta intre constienta si cunoastere. Voi nu vreti sa ma constientizati lucid. Vreti sa fiti constienti ca Ma cunoasteti, ca suntem impreuna, ca am fost si vom fi intotdeauna. In acest caz, constienta voastra lucida este experienta constienta a lui Dumnezeu, adica a Mea. Este ca si cum dam mana.Ne bucuram. Ne bucuram, dar nu analizam.
De indata ce apare analiza, atunci apare si o noua experienta. Aveti experienta de a analiza interactiunea dintre Noi. Dar tocmai analiza va scoate din prezenta Mea. Chiar si o mica distanta reprezinta, totusi, o distanta.
Analiza reconstruieste ceva. Izoleaza. Trage linii si indicatori. Dar Dumnezeu nu poate fi impachetat. Configuratia initiala serveste mai bine decat una reconstruita. Nici microscopul, nici telescopul nu Ma vor dezvalui. Sunt prea neansemnate.
Modalitatea prin care va puteti apropia de Mine este sa va apropiati de Mine.
Va apropiati de mine prin constienta voastra. Apropiati-va mai mult in constienta si experienta ca Noi suntem Una.
Nu e nevoie de nici un echipament.
De ce fel de limite are nevoie nelimitarea?
Voi veni in constienta voastra, fie ca sunt invitat, fie ca nu. Dar pentru a va creste constienta, invitati-Ma. Dorinta si intentia voastra Ma invita. Va pregatiti inima pentru venirea Mea. Aprindeti luminile. Maturati treptele din fata. Aranjati pernele din sufrageria inimii voastre. Pregatiti un festin. Va lasa gura apa dupa Mine. Dorinta, intentia si concentrarea voastra va pregatesc inima pentru venirea Mea. Puteti fi anuntati cu foarte putin timp inainte.
Uneori, Ma cautati in exterior. Va uitati pe geam. Iesiti pe veranda si priviti atenti sa vedeti daca vin. Tineti luminile aprinse. Asteptati. Dupa un timp, va intoarceti in casa si Ma vedeti asezat pe canapea. Si aici Sunt, asteptandu-va.
Da, Noi ne intalnim in inima voastra. Nu trebuie sa pregatiti nimic. Dar intentia si concentrarea, oricat de usor ar fi indreptate catre Mine, va pregatesc.
Intoarceti-va inima catre Mine, acum. In minte, indulciti-va inima. Indepartati orice rezistenta sau orice tensiune.
Inima voastra nu trebuie protejata de Mine. Ea a tanjit dupa Mine, dinainte sa va dati voi seama. Inima voastra Ma va absorbi curand. Va sorbi din iubirea Mea. Se va satura.
Iubirea Mea se va revarsa in inima, iar voi Imi veti revarsa iubirea oriunde va veti gasi.
Bucuria va da pe-afara, iar lumea se va cufunda in iubirea revarsata din inima voastra."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: